Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Хунгароринг е малко като картинг писта

Сутил: Хунгароринг е малко като картинг писта

47
0

Адриан Сутил е голям почитател на характера на пистата Хунгароринг – мястото, където ще се проведе следващото състезание в календара на Формула 1. Германецът, който изпусна първите си точки след инцидент с Кими Райконен на Нюрбургринг, се надява този уикенд отново да бъде толкова бърз.

Както ще направят всички отбори, така и Форс Индия ще имат нови компоненти за Унгария, въпреки че екипът подготвя дори нови подобрения за европейската Гран при във Валенсия.

„Хунгароринг е една добра писта – една от по-малките писти. Тя има много завои, така че донякъде напомня на картинг трасе“ – описва я Сутил. „Но всъщност е трудна, тъй като всеки един от завои е различен – някои са на 180 градуса, други са дълги, а някои се взимат на трета скорост.“

Поради относително сухата обкръжаваща природа пистата – която дебютира за пръв път през 1986 година – също така е покрита с тънък слой прах, което означава, че всяко излизане извън идеалната линия може да доведе до завъртане.

„На места е доста неравна, което също прави управлението по-трудно. Като цяло обаче преминаването през нея е много приятно“ – продължава Сутил. „Целта ни е да достигнем отново втората част на квалификацията, а след това ще се боря да бъда възможно най-близо до челната десетка. Искаме да останем в средата на колоната, където сме и сега. Постоянно се надяваме на точки, но сега сме много близо – това трябва да е целта ни за сезона и за останалите състезания.“