Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил и Хюлкенберг доволни от класирането си в топ 10

Сутил и Хюлкенберг доволни от класирането си в топ 10

39
0
Адриан Сутил

Адриан Сутил (Форс Индия) и Нико Хюлкенберг (Заубер) останаха доволни от факта, че се класираха в топ 10 на втората свободна сесия преди Гран при на Австралия.

Сутил се завърна във Формула 1 след година отсъствие и оценява високо шанса, даден му от Форс Индия. Той няколко пъти повтори, че целта му е да се представи максимално добре и уикендът започна наистина чудесно за него.

Беше прекрасен ден и се чувствам наистина удовлетворен. Основните настройки не бяха далеч от нужните и автомобилът бе много подобен като поведение на това от финалния тест в Барселона. Имах добро усещане през цялото време, радвах се на работата си с инженерите, които вече познавам прекрасно. Трасето ще се променя и еволюира, но имаме данни за гумине. Основната ни задача тази вечер ще е да подобрим баланса със суперсофт – разясни Сутил.

Съекипникът му Пол ди Реста не бе толкова доволен, тъй като той имаше проблем точно с балансирането на болида си. Той бе повредил пода си при излизане от трасето и това се отрази на работата му. Като цяло обаче подготовката на Форс Индия премина според плана.

В Заубер пък празнуват 20 години от дебюта си във Формула 1. През март 1993 г. Джей Джей Лехто финишира пети в първото състезание на тима на пистата Киалами. На носовете и на двата С32 този уикенд има специален надпис и тимът се надява на добър резултат две десетилетия след началото пътя на отбора.

През първия ден на писта винаги има по какво да работиш и какво да подобряваш – заяви Хюлкенберг. – Смятам, че имаме още малко домашно. Тренировките бяха малко по-сложни за мен заради трафика, но мисля, че сме в състояние да подобрим времето си. Събрахме данни за гумите и сега ще се потрудим да влезем в топ 10 и на квалификацията.

Естебан Гутиерес бе категоричен, че е имал напредък от първата до втората тренировка.