Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Крайно време е да спечеля точки

Сутил: Крайно време е да спечеля точки

60
0

Екипът на Форс Индия демонстрира прекрасна скорост в първите два старта от сезон 2010 г. във Формула 1, но Адриан Сутил нямаше никакъв късмет и все още е без точки за разлика от съекипника си Витантонио Лиуци. Немският пилот обяснява преди старта в Малайзия този уикенд очакванията си за третия кръг от първенството и обобщава представянето си на Албърт парк.

– За съжаление не завърши надпреварата в Австралия, но имаше и положителни страни на уикенда. Какво мислиш за това?

– Със сигурност бе разочароващо да отпадна на такъв ранен етап от състезанието. Започнах да губя мощност и нямаше какво друго да направя, освен да прибера болида. Можеше да стане добра надпревара, тъй като вървях с темпото на лидерите, а в подобни променливи условия колата и отборът обикновено са на ниво. Иначе до този момент уикендът бе чудесен. Отново стигнахме Q3, като дори имах усещането, че можех да се класирам по-напред. Освен това явно сме бързи на различни писти, а и не сме твърде назад спрямо първите четири отбора.

– Какво мислиш за предстоящия старт в Малайзия?

– В Малайзия винаги се получава добра надпревара, макар и да е крайно изтощително физически. Има обаче различни завои, няколко места за изпреварване, така че нямам търпение да се състезавам там. Времето, както видяхме и миналата година, може да ни изправи пред интересно предизвикателство. Този сезон няма нужда да се молим за дъжд, както се е случвало преди. Но сме в състояние да се справим в каквито и да са условия. Наистина искам вече да спечеля точки – вече два старта опитвам и е крайно време да довърша започнатото.

– Как се подготви физически за Сепанг?

– В Малайзия е толкова трудно заради жегата и влажността. Може да отслабнеш с до 4 кг по време на състезанието, така че ключът са концентрацията и физическата подготовка. Веднага след Гран при на Австралия отлетях за Малайзия, за да се аклиматизирам. Бях три дни на Лангкави, където тренирах много – бягане, плуване, каяк. Чувствам се чудесно, починах си.