Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Много съжалявам, изобщо не исках инцидентът да се случва

Сутил: Много съжалявам, изобщо не исках инцидентът да се случва

37
0
Адриан Сутил

Бившият пилот на Форс Индия Адриан Сутил се изправи днес пред съда по обвинение в нанасяне на тежка телесна повреда. Той замери с чаша главния изпълнителен директор на Гении Кепитъл (собствениците на Лотус във Формула 1) по време на купон в нощен клуб в Шанхай миналата година след Гран при на Китай. Бизнесменът получи няколко шева и е с белег от инцидента. Днес Сутил заяви, че е направил няколко пъти усилие да успокои обстановката през въпросната вечер, но не е успял, макар че многократно се е извинил още тогава на Лукс.

Опитах всичко, за да уредя разправията още там. Наистина много съжалявам, страшно много. Изобщо не исках това да се случва – заяви германецът, който няма титулярно място в Гран при за 2012 г.

Адриан допълни, че дори предложил на Лукс да подкрепи благотворителен проект в Африка, но и това не помогнало. След това отново заяви, че вече се е извинил безброй пъти на потърпевшия и в нито един момент не е имал намерение да го нарани.

Самият Лукс, който също присъстваше в съда, бе категоричен, че е очаквал Сутил да го посети в Люксембург, за да му поднесе лично съжалението си. Според него телефонното обаждане въобще не било достатъчно.

Утре делото продължава и се очаква до края на деня да бъде обявена присъдата срещу Сутил.