Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил на втора редица в Малайзия

Сутил на втора редица в Малайзия

46
0

От втора редица в Гран при на Малайзия ще стартира Адриан Сутил, след като за пореден път немският пилот на Форс Индия демонстрира прекрасно владеене на автомобила си на мокра писта. Радостта в тима бе още по-голяма, след като и Витантонио Лиуци стигна топ 10.

– Невероятна квалификация за нас. Беше истинско предизвикателство, тъй като условията непрекъснато се сменяха. На моменти беше истински порой, понякога наполовина мокро и затова бе толкова важно да избереш правилните гуми. Според мен свършихме страхотна работа. Постижението е заслужено за целия ни отбор, всички са фантастични – сияеше Сутил.

Лиуци също не остана нещастен от изхода на сесията, постигайки целта си да влезе сред най-бързите десет състезатели в квалификацията.

– Всичко много приличаше на Бразилия миналия сезон. В последната си бърза обиколка имах проблем с блокирането на предна спирачка, заради което турът не се получи. Но в такива условия подобни неща се случват понякога. Надпреварата никак няма да е лесна точно там, където се намирам аз – наоколо има много бързи коли. Но няма търпение да се състезавам – ентусиазирано завърши Тонио.