Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил не потвърждава все още оставане във Форс Индия

Сутил не потвърждава все още оставане във Форс Индия

77
0

Адриан Сутил, чийто договор изтича в края на сезона, не изключва възможността да си тръгне от Форс Индия в края на 2009 година. 26-годишният германец се състезава в повече от 40 състезания за базирания в Силвърстоун отбор.

Съответно 2010 година ще бъде четвъртият пореден сезон за него, като във връзка с това се надява да премине в някой от водещите екипи.

„Това е целта на всеки пилот и логично важи и за мен. Наистина искам да се забавлявам; с кой отбор – засега този въпрос не е на дневен ред“ – признава германецът. „Форс Индия наистина прогресираха, като трябва да видим как ще вървят нещата за следващите няколко години.“

Той призна, че през трите му години във Формула 1 са били водени преговори между ръководството му и други отбори: „Засега съм тук. Договорът изтича в края на годината, така че ще видим.“

Сутил смята, че по-малкият бюджет на отбора му спрямо тези на конкурентите не е най-големият проблем: „Не мисля, че всичко зависи от парите, важен е целият пакет. Вероятно ни липса един „супермозък“ – както Ред Бул имат Ейдриън Нюи.

Болидът на Сутил може да стане малко по-бърз в следващия месец, тъй като Мерцедес ще им предоставят Системата си за регенериране на кинетична енергия. Германецът обаче има известни резерви поради високата си маса.