Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Не се притеснявам от де ла Роса

Сутил: Не се притеснявам от де ла Роса

37
0

Тъй като все още има спекулации, че Педро де ла Роса може да стане пилот на Форс Индия, то съответно Адриан Сутил продължава да отрича възможността да не кара за индийците догодина.

Собственикът на Форс Индия, Виджай Маля, вече индикира, че възнамерява да запази Сутил и съотборника му, Джанкарло Фисикела. Въпреки това при обявяването на партньорството между Форс Индия и Макларън Мерцедес, и двете страни потвърдиха, че Макларън вероятно ще препоръчват пилоти. Именно това доведе до слуховете, че де ла Роса, Гари Пафет или звездата на Мерцедес в Немския шампионат за туристически автомобили, Пол ди Реста, може да карат за Маля.

Тези спекулации се засилиха, след като де ла Роса премина от Макларън към Форс Индия за втория и третия ден от тестовете в Барселона. Сутил обаче вярва, че присъствието на испанеца по време на тестовете е част от партньорството и качественото обменяне на информация.

„Изобщо не се притеснявам” – казва Сутил. „Той е приятен човек. Пристигна от Макларън, за да се запознае с колата.”

„Засега не чувствам, че мястото ми е в опасност. Отборът е доволен от представянето ми, а и аз си имам договор. Няма от какво да се тревожа.”

Той допълни, че опитът на де ла Роса е бил изключително полезен за тима на Форс Индия.

„Педро помогна много с коментарите си за колата” – каза младият германец. „Това ни даде информация за областите, в които трябва да се подобрим.”

Сутил за първи път „вкуси” правилата за 2009 година по време на тазседмичните тестове в Барселона, като тимът на Форс Индия симулираше ниските нива на аеродинамично притискане от следващата година. Засега обаче индийците избягват да изпробват съответните крила за 2009 година.