Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил осми, Лиуци отпада в първия тур

Сутил осми, Лиуци отпада в първия тур

44
0
Витантонио Лиуци

След куп перипетии Адриан Сутил спечели точки в Гран при на Сингапур, пресичайки осми финала на уличната писта в града-държава. Немският пилот на Форс Индия не само трябваше да внимава непрекъснато в невероятно дългата дистанция, но и да се отбранява непрекъснато от съперници.

– Жега, влажност и нонстоп някой ме преследваше! Но след като стартирах от 15-а позиция, мисля, че това беше възможният максимум. Направо фантастичен резултат след вчерашното разочарование. И преди съм казвал, че е много важно да се взима всяка точка, до която можем да се доберем, за да останем пред Уилямс в шампионата при конструкторите. Затова и толкова здраво държах [Нико] Хюлкенберг – заяви Сутил.

Състезанието приключи бързо за съекипника му Витантонио Лиуци. Италианецът се удари с Ник Хайдфелд (Заубер), колата му се повреди и той спря на пистата, което доведе до първото излизане на кола за сигурност.

– Беше трудна първа обиколка. Опитвах се да задмина Хайдфелд, който влезе в седми завой до Адриан. Държах моята линия, но след кривата и двамата излязоха пред мен, при което бях притиснат към стената. Докоснах Хайдфелд и счупих предното крило, след която явно съм повредил и задното окачване, защото то се счупи малко по-късно – разочаровано обясни Лиуци.