Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: План В или изненада

Сутил: План В или изненада

28
0
Адриан Сутил

Обявяването на Сена за втори пилот в Уилямс бе в известен смисъл неприятна новина за доста пилоти, в това число и за Адриян Сутил. Така за него почти не останаха възможности да кара през предстоящия сезон, но въпреки това той не губи надежда. Изборът на бразилеца в никакъв случай не бе изненада за Сутил и неговия мениджър Манфред Цимерман.

„Обявяването на Бруно Сена за трети пилот въобще не ни изненадва“, заяви Цимерман пред Motorsport-Total.com. „За нас темата Уилямс бе приключена още преди няколко седмици. Заради различията ни с екипа на сър Франк прекратихме разговорите още в средата на месец декември.

Възможността да остане във Форс Индия също бе задраскана отдавна. Още през септември, миналата година ни стана ясно, че Адриян няма да кара за отбора през 2012 г.“

Именно заради това двамата разглеждали различни варианти, макар че те изглеждат много малко на брой.

„Смятам, че Адриян ще остане и през този сезон във Формула 1 и въобще в дългосрочен план бъдещето му е свързано с този спорт. За 2012 г. имаме два варианта: единият е изненада, а другия е План В“, обяснява Цимерман. Смята се, че свободните места за този сезон са две – в HRT, като съотборник на Педро де ла Роса и в Катерам, където от доста време се говори, че мястото на Трули може да изстине въпреки договора на италианеца. При малайзийците обаче се смята, че ще пристане Витали Петров, благодарение на сериозния пакет спонсори, които води след себе си руснака.

„В никакъв случай не сме нервни, защото сме убедени в потенциала на Адриян. Неговото представяне през 2011 г., а и в годините преди това не е останало незабелязано от тим шефовете“, показва увереност Цимерман. Все пак обаче времето не спира и съвсем скоро предстои началото на предсезонните тестове.

„За нас сега на първо място стои явяването на Адриян пред съда, за да може да приключим с това. След първи февруари започваме конкретни преговори.“

Сутил трябва да се яви пред съда в Мюнхен, заради неприятностите с Ерик Лукс в рамките на Гран при на Китай през 2011 г. Тогава немският пилот замери с чаша съсобственика в Genii и французинът получи наранявания по врата. Сутил ще бъде съден за нанасяне на опасни наранявания по главата.

Този инцидент едва ли е направил добро впечатление, а освен това другата пречка пред подписването на договор от страна на Сутил е, че той иска да се обвърже само за една година.

„Според нас 2012 г. е преходна в проекта ни за Формула 1. Постиженията му са показателни и смятаме, че в скоро време той ще подпише с топ отбор.“