Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил подведен под отговорност, Хамилтън може да бъде призован за свидетел

Сутил подведен под отговорност, Хамилтън може да бъде призован за свидетел

75
0
Адриан Сутил

Адриан Сутил е подведен под отговорност за случая, при който хвърли чаша по главния изпълнителен директор на Гении Кепитъл Ерик Лукс. Инвестиционната компания е собственик на тима във Формула 1 Лотус, а началникът бе гост на отбора в Шанхай по време на Гран при на Китай през 2011 г.

За случая се разчу малко по-късно (през май в Турция), като Лукс още тогава заяви, че иска да съди пилота или поне да подаде официално оплакване. Вчера в Мюнхен бе даден ход на иска срещу германеца, който досега няма място във Формула 1 през 2012 г., след като загуби това във Форс Индия в полза на Нико Хюлкенберг. Мениджърът му Манфред Цимерман вярва, че Адриан ще бъде оневинен. Очаква се дело в края на януари.

Убедени сме, че съдът ще стигне до заключението, че не е имало преднамереност в случая. Имаме добро усещане. Истината ще излезе – убеден е Сутил.

Гран при на Китай миналия сезон бе спечелена от Люис Хамилтън (Макларън), с когото Сутил е много близък приятел. Заедно с компания двамата празнували успеха на англичанина. Лукс се подразнил от прекалено голямото внимание, оказвано от Адриан на приятелката му и при втория му опит да накара състезателя да се отдръпне, той го замерил с чаша. Резултатът били доста шевове и S-образен белег на лицето на CEO-то на Гении Кепитъл.

При това положение пък Люис Хамилтън може да се окаже особено важен свидетел в ситуацията. Той може да бъде призован, но засега не е ясно дали това ще се случи.