Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил посетил фабриката на Форс Индия и вероятно ще участва в тестовете...

Сутил посетил фабриката на Форс Индия и вероятно ще участва в тестовете в Барселона

36
0
Адриан Сутил

Все още цари пълна неизвестност около това, кой ще заеме последното свободно пилотско място във Формула 1. На представянето на новата си кола на 1 февруари екипа на Форс Индия не обяви новият съотборник на Пол ди Реста и изглежда не бърза да го прави. Въпреки че на изпитанията на Херес заедно с шотландецът на пистата се появиха двамата тест пилоти, Жул Бианки и Джеймс Роситър, сега изглежда в Барселона в кокпита на VJM06 ще се появи нов пилот. Или може би не съвсем нов.

Според достоверна информация бившият състезател на екипа Адриян Сутил се е отбил във вчерашния ден във фабриката на отбора в Силвърстоун, за да му бъде взета мярка за седалка. За завръщането на Сутил в отбора се говореше още преди официалното представяне на колата за 2013 г., но германецът така или иначе все още не е потвърден. Форс Индия ще обяви в понеделник, кой пилот освен Пол ди Реста ще вземе участие в тестовете на Барселона. Говорител на отбора е потвърдил пред Аутоспорт, че бившият пилот на тима е сред възможните кандидати да кара в столицата на Каталуния.

„Адриян бе в завода, за да му бъде взета мярка за седалка”, обяснил вътрешният човек. „В момента не са ясни пилотите, освен Ди Реста, който ще участват на тестовете в Барселона, но възможността Адриян Сутил да е сред тях е сериозна.”

Това ще е сериозен тласък в кариерата на Сутил след едногодишна пауза. Освен че разполага с добра скорост, германецът има зад себе си и спонсор, което със сигурност ще е сериозна подкрепа за отбора. Той едва ли ще има проблеми да се приспособи бързо към новата кола, а познава добре и хората от екипа, където прекара пет години.