Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил размишлява за бъдещето си

Сутил размишлява за бъдещето си

24
0

В изминалите седмици се разнесоха слухове, че Адриян Сутил се оглежда за нов кокпит. Дългогодишният пилот на Форс Индия за момента се движи на 12-а позиция в класирането, като направи силни представяния през тази година на Нюрбургринг и Спа.

Освен с Форс Индия бъдещето му напоследък се свързва и с екипа на Уилямс, който през следващия сезон ще се представи със силно променен отбор. Именно това вероятно е събудило интереса на Сутил и неговия мениджър Манфред Цимерман. Освен новите попълнения, Майк Кахлън – главен инженер, Марк Гилън – водещ инженер по производствената част и Джейсън Съмървил (шеф на екипа по аеродинамика), се очаква още няколко интересни имена. А договорът на Рубенс Барикело вероятно няма да бъде подновен.

След посещението на фабриката в Гроув от страна на Кими Райконен, се разнесе слух, че и Сутил е направил подобна визита. Това обаче бе отречено от Цимерман.

„Нашата първа и най-важна спирка при преговорите за договор през 2012 г. си остава Форс Индия“, заяви мениджърът на Сутил пред „Дейли мейл“. „За момента не преговаряме с други отбори.“

Въпреки преговорите, нито Сутил, нито съотборникът му Пол ди Реста, притежават за момента договор е екипа на Виджай Маля за следващата година. Според индиецът, въпросът с двойката пилоти за следващия сезон ще бъде решен в края на тази година.

Въпросът е дали Сутил може да си позволи да чака толкова време и дали иска да чака. Всички негови 84 състезания в Гран при са за отбора на Форс Индия, който през 2007 г. носеше наименованието Спайкър. В момента отборът е значително по-силен от Уилямс. Какво ще е положението за следващият сезон никой не знае.

Личният спонсор на Сутил, Медион, също не желае да поднови ангажимента си преди германецът да реши къде ще кара.

„Адриян не е зависим от парите на спонсорите“, заявява Цимерман. „През миналата година той се бореше за влизане в десетката, през тази година е същото. От Медион пък ни казаха, че ще вземат решение дали да продължим договора си едва след като подпишем с някой екип. Ако има интересен вариант, фирмата може да стане спонсор на целия отбор.“