Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил със сигурно място във Форс Индия

Сутил със сигурно място във Форс Индия

78
0

Мениджърът на Адриан Сутил отрече спекулациите, че мястото на немския пилот на стартовата решетка през 2009 година не е гарантирано.

След като наскоро Форс Индия потвърдиха, че ще работят заедно с Макларън Мерцедес, се появиха и спекулации, че базираният в Уокинг отбор може да има някакво влияние върху избора на индийския тим.

Дори се появиха и конкретни слухове, че състезаващият се в ДТМ за Мерцедес Пол ди Реста или тест-пилотът на Макларън Мерцедес, Педро де ла Роса, може да намерят титулярно място в тима на Виджай Маля.

„Няма причина да се притесняваме, че мястото на Адриан не е в безопасност” – обаче казан мениджърът на германеца, Манфред Цимерман пред www.motorsport-total.com.

Цимерман обяснява, че не само Сутил има договор за 2009 година, но също така и Маля е потвърдил на няколко пъти, че младият му състезател остава при него.

Нещо повече – Сутил посети базата на Форс Индия в Силвърстоун, за да му се направи отливка за седалка за болида му през 2009 година. Същевременно младият германец ще тества за Форс Индия в два от трите дни в Барселона тази седмица.