Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил се готви за вълнуващ уикенд във Великобритания

Сутил се готви за вълнуващ уикенд във Великобритания

53
0

И отборът на Форс Индия заедно с немският си пилот Адриан Сутил се подготвя за вълнуващ уикенд на Силвърстоун. Фабриката на екипа се намира буквално до пистата и всички се надяват на нови добри резултати.

– Как преценяваш уикенда си във Валенсия след всичко, което се случи там?

– Шеста позиция в крайна сметка е много добър резултат и определено отразява силата ни. Има някои писти, на които можем дори да сме по-напред, но при всички положения вече сме много близо до челото – затова и всичко от трето до шесто място е напълно възможно. Разочароващо бе, че не успяхме да покажем колко сме бързи в квалификацията, но сме наясно какво се обърка и ще го избягваме в бъдеще. Не мисля, че някога съм се чувствал по-удобно във Формула 1. Всичко се подрежда прекрасно и сега вече имаме резултатите, с които да го докажем.

– Идва Силвърстоун, а отборът е базиран съвсем близо до фабриката – изпитваш ли нещо специално към това трасе?

– Силвърстоун е най-близката писта до фабриката на тима ни и много от хората ходят да гледат надпреварата. Тази година ще има и специално събитие по този повод в завода в събота, така че атмосферата ще е още по-страхотна. Всички работят толкова упорито, че би било перфектно да постигнем добър финал пред тях. Историята на отбора освен това е тясно свързана с областта – там правим шейкдауните си в началото на годината, там сме тествали толкова много пъти, така че чувството наистина е специално.

– Видя ли вече новата конфигурация, проучи ли я?

– Направихме обичайната симулация за новата конфигурация и тази седмица карам и в симулатора, така че нямаше нещо кой знае колко специално в подготовката. Голяма част от трасето е останала същата, поради което и натоварването не бе сериозно. Най-хубавите части като че ли са останали, цялостният характер е запазен.

– Какво мислиш, че е възможно да постигнеш този уикенд?

– Имаме някои нови неща по колата, бих казал, че стъпката напред е подобна на тази от Валенсия. Основно компонентите са съсредоточени в областта на предното крило и пода. И миналия сезон видяхме, че всяко развитие, независимо колко е голямо или малко, ни придвижва напред. Затова според мен топ 10 е постижимо, ще се борим и за повече.