Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил се надява на прогрес във Валенсия

Сутил се надява на прогрес във Валенсия

44
0

Пилотът на Форс Индия, Адриан Сутил, има доста големи надежди по отношение на предстоящата Гран при на Европа. Състезанието, което ще се проведе след две седмици, би трябвало да доближи германеца още по-близо до конкурентите му, смята самият той.

Европейската Гран при ще се проведе между 21 и 23 август по улиците на Валенсия. По повод на очакванията си Адриан Сутил коментира: „Миналата година състезанието не беше толкова лошо, но в квалификацията имах проблеми с гумите. В две трети от състезанието имах проблеми при преминаването през първия завой, така че уикендът не беше прекрасен. Този път обаче нещата би трябвало да са доста по-добре, тъй като ще получим нов ъпгрейд на болида, а това би трябвало да ни помогне много по отношение на представянето.

По отношение на пистата Сутил казва: „Трябва да призная, че не ми е една от любимите. Миналата година наистина очаквах с нетърпение този уикенд, тъй като харесвам улични трасета и имам добри спомени от Монако и Макао. Това са истински улични трасета, но Валенсия бе разочарование, тъй като беше толкова равна и широка и няма истински завои. Доста е лесна – просто караш направо и намаляваш скоростта за някои завои. Не е особено предизвикателство, но физически може да е уморително, тъй като е много горещо.“