Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил щастлив, Лиуци със сменена скоростна кутия

Сутил щастлив, Лиуци със сменена скоростна кутия

38
0

Смесени бяха чувствата в бокса на Форс Индия на пистата Интерлагос, след като Адриан Сутил спечели третото място на стартовата решетка за Гран при на Бразилия, а съотборникът му Витантонио Лиуци разби автомобила си по-рано.

– Да си в топ 3 винаги е толкова специално усещане, особено след толкова трудности – категоричен бе немският пилот. – В първите тренировки нещата не изглеждаха особено обещаващи, така че определено се надявах на дъжд, като накрая точно той ни дойде в повече! Докато чакахме, през цялото време трябваше да останем концентрирани. Във втората част направих най-добрата си обиколка с гумите за мокро, но всъщност това бе максимумът – един бърз тур, който можеше да се завърти с тях. Това бе ясен знак, че за финала ни бяха нужни интермедии. Наистина съм щастлив и е страхотно да съм пак в челото.

Лиуци от своя страна предизвика спирането на втория квалификационен сегмент, след като се изпързаля на мокрото трасе и се разби в бариерите на първи завой. Той бе невредим след удара, но за всеки случай бе прегледан в медицинския център, откъдето потвърдиха, че е добре. В същото време обаче се наложи (освен поправките по шасито) да му бъде сменена и скоростната кутия, което на практика означава, че отива пет места назад на грида – на практика последен.

– Останах крайно разочарован от начина, по който приключи за мен квалификацията, тъй като бях сигурен, че мога да стигна последния й сегмент. Съжалявам и за отбора, защото можехме да постигнем страхотен резултат, но просто си бях пътник в момента, в който колата стъпи в локвата – обясни той.