Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Ще продължим тестовете на новия дифузьор и в Белгия

Сутил: Ще продължим тестовете на новия дифузьор и в Белгия

38
0

Доста зает бе и по време на ваканцията си Адриан Сутил. Немският пилот на Форс Индия изкара няколко дни в Гоа (Индия), където снима клип за една от компаниите на собственика и шеф на тима Виджай Маля, свърши известно количество работа с медии и фенове и след това се прибра в Швейцария, където обаче продължи с тренировките.

– Накрая беше време и за няколко дни почивка! Но се връщам с усещането, че съм по-силен и мотивиран за Спа, която е страхотна писта. Наричам такъв тип трасе природно – през горите, следващо линиите и контурите на хълмовете. За мен това е най-доброто трасе в календара и има едни от най-хубавите завои, като безумното изкачване на Червената вода. Наистина няма друго място, където адреналинът ти се качва толкова, а като се прибави и променливото време, винаги има вълнуващи битки – обясни Сутил.

Според него обаче миналогодишният полпозишън и второ място в състезанието на Джанкарло Фисикела с Форс Индия няма да бъдат повторени този уикенд, макар целият тим да очаква наистина добър резултат на Спа.

– Сега е 2010 г. и трябва да се съсредоточим върху настоящето, а не върху миналото. Уверен съм, че болидът ни ще пасне на пистата. Все още имаме добро предимство на правите, а системата F-duct ни помага да сме по-бързи в скоростните участъци и ще е допълнително улеснение в Белгия. Освен това в петък ще тестваме новия си дифузьор, обдухван с горещ въздух. Тази система проработи добре в Унгария и бе подобрение спрямо конвенционалния вариант, така че ще продължим развитието й в тренировките. Ако е на ниво, се надявам, че ще можем да я ползваме и в надпреварата – допълни Сутил.