Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил убеден, че Форс Индия могат да спечелят 5-то място при отборите

Сутил убеден, че Форс Индия могат да спечелят 5-то място при отборите

34
0
Адриан Сутил,Нико Хюлкенберг

Титлите при пилотите и конструкторите във Формула 1 за 2011 г. вече са ясни (макар и все още неспечелени), местата от второ до четвърто също, но битката за пета-шеста позиция тепърва ще се изостря. Кошмарният уикенд на Рено в Сингапур и двойният финал в точките на Форс Индия даде надежда на индийския тим, че може да настигнат съперниците от Енстън.

Адриан Сутил вярва в силите на екипа си и смята, че пето място при конструкторите съвсем не е невъзможно. В момента разликата между тимовете е 22 пункта при оставащи 5 старта.

Това е напълно реалистична цел. Началото на сезона ни бе трудно, но от няколко състезания насам вървим наистина добре. И за мен това е по-добрият вариант, отколкото обратното. Факт е, че пак трябва и двете коли да са в точките, за да топим тези 22. Предполагам, че ще сме конкурентоспособни този уикенд. Развитието ни е силно – новите компоненти за Сингапур проработиха много добре. Следващите подобрения са за Индия, а това би трябвало да ни даде сили до финала на сезона – обясни Сутил. – Мисля, че Рено ще вървят по-добре, отколкото в Сингапур, а и Заубер ще се постараят да компенсират последните си представяния.

Той, както и съотборникът му Пол ди Реста и третият пилот Нико Хюлкенберг, трябва да чака чак до декември, за да разбере дали остава във Форс Индия – такъв срок посочи собственикът на отбора Виджай Маля. Представянето от последните надпревари би направило взимането на решението по-лесно и Адриан е наясно с това, но се фокусира най-вече върху предстоящото състезание.