Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил уверен преди надпреварата, Ди Реста с проблеми с гумите

Сутил уверен преди надпреварата, Ди Реста с проблеми с гумите

33
0
Адриан Сутил

Още една силна квалификация записа Адриан Сутил днес и постижението му – осмо място на стартовата решетка – е още по-ценно заради факта, че бе постигнато пред родна публика на Нюрбургринг. Пилотът на Форс Индия бе с няколко десети от секундата по-бавен в последната си бърза обиколка спрямо най-добрия си тур от Q2, но и предишното постижение нямаше да му спечели място напред.

Туровете ми в Q2 и Q3 бяха почти перфектни, чувствам, че използвах пълните възможности на автомобила. Балансът бе добър през целия уикенд досега. Чувствам се уверен в кокпита, а и определено харесвам тази писта. Много се вълнувам за състезанието, но трябва да видим какво ще се случи с времето – коментира германецът.

Вторият пилот в отбора Пол ди Реста бе с 12-о постижение и денят не бе никак лек за него. Той така и не се справи с гумите и нямаше сцепление в първите два квалификационни сегмента.

Изглежда загубих скорост спрямо Адриан от вчера досега и вероятно една от избраните посоки на работа не е правилна. Ще анализираме всичко и се надявам утре да е по-добре – обясни той.

В тима са категорични, че темпото им се дължи на развитието на автомобилите, а не на други обстоятелства. И там не са съвсем наясно какво ще е времето в деня на надпреварата, но са убедени, че пилотите им ще успеят да реализират потенциала на болидите.