Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Вълнуващо състезание и страхотно постижение

Сутил: Вълнуващо състезание и страхотно постижение

61
0

Адриан Сутил най-после взе точки този сезон във Формула 1, след като класира своя Форс Индия VJM03 на пето място в Гран при на Малайзия. Немският състезател направи чудесна надпревара и накрая удържа Люис Хамилтън (Макларън) в борбата за позиция.

– Вълнуващо състезание, завършило със страхотно постижение. Надявах се да вървим добре, тъй като имахме всички предпоставки за това още в първите два старта. Сега представянето на целия тим бе на ниво. Битката с Люис [Хамилтън] определено бе оспорвана, но бях наясно, че ако не допусна никакви грешки, няма да имам проблеми, така че просто се опитвах да се концентрирам. Трябваше и да натискам, разбира се, но контролирах ситуацията – категоричен бе Сутил.

Витантонио Лиуци от своя страна този път не стигна до финала. Отборът предполага, че повреда в газта сложи край на състезанието за него.

– Направих добър старт от 10-а си позиция на грида и вървях седми с добро темпо, въпреки че бях зад Уилямс-а на [Нико] Хюлкенберг. Не можех да изпреваря, макар да бях по-бърз. За съжаление след това имах проблем с газта в 12-я тур. Не знаем точно защо и как, но мощността изчезна и това беше всичко. За мен е разочароващо, но Адриан взе много точки, а това ни помага в класирането при конструкторите – коментира италианецът.