Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил вярва, че ще е в добра форма на Каталуния

Сутил вярва, че ще е в добра форма на Каталуния

38
0

Адриан Сутил вярва, че ще е в добра форма със своя Форс Индия VJM03 за Гран при на Испания, пети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г.

– Адриан, идва европейската част от сезона – какво мислиш за това?

– Усещането да се върнеш в Европа винаги е страхотно. Годината започна трудно с три старта извън Стария континент. И сега обаче няма да ни е лесно, тъй като имаме две последователни състезания и после Гран при на Турция не е прекален далеч във времето. Испания обаче е страхотно място за откриване на европейския сезон. Познаваме пистата добре от зимните тестове, но въпреки това тя си остава предизвикателство със смесицата от високоскоростни и технични завои. Аз лично доста я харесвам и нямам търпение да спечеля там точки за първи път в кариерата си.

– Отборът има някои подобрения за Испания – мислиш ли, че те могат да направят представянето на колата още по-добро спрямо първите четири надпревари?

– Ще имаме някои аеродинамични подобрения по целия автомобил, предното крило ще е изфинено, както и кутиите за радиаторите. Определени промени по механиката са насочени към подобряване на скоростта в нискоскоростните криви. Мисля, че ще сме в наистина добра форма в Испания и ще запазим досегашните си позиции. Разбира се, не знаем какво развитие са претърпели останалите отбори – в момента се намираме в ситуация, при която всички търсят десети от секундата. Ние изглеждахме доста конкурентоспособни в първите четири старта и не виждам защо това може да се промени. Атмосферата в отбора е добра, имаме чудесен план [за развитие], а се чувствам уверен и ми е удобно в екипа. Обичайната ни цел са последният сегмент на квалификацията и спечелването на точки. Ще сме разочаровани, ако не я постигнем.