Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Все още можем да подобрим баланса на колата

Сутил: Все още можем да подобрим баланса на колата

31
0
Адриан Сутил

Балансът на колата на Форс Индия е едно от нещата, които отборът може да подобри за последните две състезания от сезона според пилота на тима Адриан Сутил, който този уикенд за първи път ще се състезава на пистата Съркюит ъф ди Америкас.

Тимът от Силвърстоун в момента се намира на шесто място в класирането при конструкторите, на 18 точки зад Макларън. В последните две надпревари и двамата състезатели на Форс Индия записаха точки за отбора, след като тимът подобри представянето на колата си с гумите на Пирели. 

Хубаво е, че отново записваме точки. Не беше лесно и предприехме няколко смели стратегически решения, които ни се отплатиха. Но в същото време винаги искаш да напредваш и все още можем да подобрим баланса на колата. Бил съм в малка част от големите градове (в Америка): Ню Йорк, Лос Анджелис и Маями, но никога в Тексас. Чувал съм много добри неща за пистата Съркюит ъф ди Америкас. Обиколката е необикновена с много голямо разнообразие на завои. Първият сектор е интересен с толкова много завои един след друг и изглежда, че има добри високоскоростни криви – коментира Сутил.

Съотборникът му Пол ди Реста също се отправя към Тексас с очакване за добро представяне след успешните състезанията за отбора в Индия и Абу Даби, където шотландецът записа общо 12 точки.

Първият сектор на пистата се отличава за мен. Доста прилича на поредицата Маготс-Бекетс на Силвърстоун, а бързите шикани силно натоварват гумите. Това е доста приятна част от обиколката и тези завои разкриват потенциала на кола от Формула 1 – каза още Ди Реста.

Шефът на отбора Виджай Маля коментира, че целта за надпреварата в Америка, където през 2012 г. единствено Нико Хюлкенберг се класира в топ 10 за Форс Индия, е да намали разликата с Макларън. Той допълни и че миналогодишният кръг от Формула 1 в Остин е отбелязал сериозен успех и е добре, че има интерес към спорта от важен пазар като Америка.