Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сузи Волф не се притеснява от ничии други очаквания освен тези на...

Сузи Волф не се притеснява от ничии други очаквания освен тези на Уилямс

70
0
Сузи Волф

Сузи Волф не се притеснява и не се ръководи от нечии други очаквания освен тези на Уилямс, заяви самата тя след първия си ден тестове с FW36.

Развойният пилот на тима от Гроув пое работата след Фелипе Маса. Тя направи 55 тура и даде пето време през втория ден изпитания на пистата Каталуния. Това бе част и от подготовката й за участие в петъчни свободни тренировки по време на състезателните уикенди във Великобритания и Германия.

Всъщност не се притеснявам особено какво очакват другите хора. Причината е, че някои очакват да съм безкрайно назад, други – да свърша толкова добра работа, колкото и момчетата в екипа. Най-важното за мен бе се справя както трябва заради отбора. Дори не гледах времената в таблицата – не погледнах нито веднъж натам, тъй като имах свои собствени цели, поставени от тима. Те имат очаквания какво би трябвало да постигам с различните типове гуми, така че аз към това и се стремях. Това е Формула 1 и в крайна сметка най-важното е да извлекат максимално силно представяне от мен, не да ме сравняват с други – сподели съпругата на спортния директор на Мерцедес Тото Волф.

Сузи отбеляза, че началото на деня и било малко по-трудно, тъй като FW36 се различава съществено от миналогодишната кола, с която тя имаше опит:

Трябва да мислиш повече за отделни елементи и се наложи много бързо да науча куп неща. Отборът ми помогна страшно много да преодолея препятствията. Чувствам се готова за предстоящото ми участие в тренировки по време на състезателен уикенд.

Главният инженер на тест и поддържащия екип Род Нелсън отбеляза, че денят на Уилямс е бил много продуктивен.

Сузи изпълни няколко аероизпитания, тестове на контролни системи и преминахме през цялата ни програма още сутринта. След това целта бе тя да натрупа време зад волана, тъй като трябваше да разбере и научи тънкостите в управлението на FW36, в поведението на колата. Подобрението във времето освен това ни помогна да съберем нужните ни данни и сега имаме достатъчно информация за анализ – допълни той.