Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сузи Волф първа ще кара новия Уилямс FW35

Сузи Волф първа ще кара новия Уилямс FW35

39
0
Сузи Волф

Развойният пилот на Уилямс Сузи Волф първа ще кара новия болид на отбора за сезон 2013 г. – FW35. Тя ще участва в тест ден на трасето Идиада в Испания, а от отбора потвърдиха и оставането й в екипа. Слухове относно бъдещето на Сузи се появиха след като съпругът й Тото Волф отиде в Мерцедес. Тогава тя заяви в Туитър акаунта си, че остава част от Уилямс, но сега продължаването на контракта й бе съобщено официално.

Освен че първа ще се качи на FW35, Сузи Волф ще е с разширена програма през 2013 г. Обяснението е, че тя ще провежда по-голямата част от аеродинамичните тестове този сезон, след като е изиграла сериозна роля в работата по предишния болид FW34.

Сузи доказа, че е ценно допълнение към пилотите ни, а информацията, която подава при сесиите на симулатор, е несравнима – коментира техническият директор Майк Кахлън. – В резултат на това работата й ще премине на следващо ниво тази година и със сигурност ще направим прогрес с нейна помощ и труда на Пастор [Малдонадо] и Валтери [Ботас].

Волф от своя страна заяви, че натрупаният през 2012 г. е много ценен и тя чувства, че е направила сериозна крачка напред като пилот.

– По-сериозното ми участие е следващата стъпка и нямам търпение да седна за първи път зад волана на FW35 другия месец. Демонстрирам, че жените могат да играят роля на най-високото ниво в автомобилния спорт и бих искала да благодаря на Сър Франк Уилявс и целия технически тим за оказаното ми доверие – допълни тя.