Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сузи Волф ще работи с Уилямс по развитието на FW34

Сузи Волф ще работи с Уилямс по развитието на FW34

64
0
Сузи Волф

Сузи Волф се присъедини към тима на Уилямс от Формула 1 като пилот, който ще се труди по развитието на автомобилите. Тя се състезава в немския шампионат за туристически автомобили (DTM) за Персон Моторспорт с Мерцедес AMG С-Купе.

Кариерата й започва с картинг, след което преминава на едноместни състезателни автомобили. Два пъти е номинирана за Млад пилот на годината в DTM, а настоящият сезон ще й е седми в първенството.

Сузи е талантлива и много успяла, професионалист в работата си и се състезава в една от най-оспорваните автомобилни серии – коментира Сър Франк Уилямс. – Тя ще помага на отбора ни с аеродинамичните изпитания на FW34. Ще присъства на част от стартовете от F1. Трябва да добавя, че е омъжена за един от директорите на Уилямс – Тото Волф, но това не изигра роля при привличането й. Кандидатурата й бе внимателно разгледана от борда, като Тото не участва в обсъжданията, така че одобрението бе напълно независимо.

Самата състезателка благодари на основателя на екипа за дадената й възможност.

Трябва да благодаря и на всички останали, подкрепящи ме в това начинание с Уилямс. Формула 1 е най-голямото предизвикателство за който и да е пилот и ми дава шанс да приложа и подобря уменията си, придобити в DTM. Ще предложа различен поглед и гледна точка, тъй като идвам от различна серия. Надявам се да демонстрирам, че и жените са в състояние да играят роля на най-високо ниво в автомобилния спорт – допълни Сузи.

В изявлението от страна на Уилямс има и специално допълнение – лично от управляващия търговските права на Гран при Бърни Екълстоун.

Ако Сузи е толкова бърза с болида, колкото е хубава извън него, то ще е огромна придобивка за който и да е екип. Освен това е много интелигентна. Наистина нямам търпение да дойде във Формула 1 – заявява англичанинът.

Волф е втората дама в спорта тази година, след като Мария де Вилота стана тест пилот на Маруся.