Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сузука ще покаже реални ли са надеждите на Ферари

Сузука ще покаже реални ли са надеждите на Ферари

58
0

Състезанието за Гран при на Япония на пистата Сузука в края на тази седмица ще покаже реални ли са надеждите на Ферари да се борят за титлата с Мерцедес този сезон. Това смята спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

В Сингапур Себастиан Фетел спечели 3-ата си победа за сезона, докато лидерът в шампионата Люис Хамилтън отпадна. Така германецът съкрати изоставането си на 49 точки, които са по-малко от 2 чисти победи при оставащи 6 кръга до края на сезона. По-притеснителното за Мерцедес обаче беше изненадващо слабото темпо на Люис и Розберг (завършил 4-и), което по всяка вероятност се дължеше на проблеми в работата на техните гуми. Според Хорнер, ако това се повтори в Япония, а Ферари отново са най-бързи, то Скудерията вече ще може по-сериозно да мисли за битка за титлата.

„Мисля, че в момента това е далечна цел за тях, заяви Хорнер. – Това, което беше трудно да разберем, е фактът, че Мерцедес имаха проблеми да бъдат конкурентноспособни този уикенд в Сингапур. Ако това продължи и в следващия уикенд, тогава Ферари има шанс. Ако се върнем към обичайното, тогава, титлата става много трудно достижима.”

Хорнер призна, че няма идея на какво се дължи слабото представяне на Мерцедес, както впрочем обявиха, че не знаят и от екипа на „Сребърните стрели”.

„Нямам идея. Те не изглеждаха конкурентни през целия уикенд и е необичайно да не видим Мерцедес на подиума. Имаше такъв огромен обрат в представянето на тима. Знаем, че двигателят не е проблем, както и пилотите и аеродинамиката. Затова теоретично проблемът трябва да е нещо с механичния грип и гумите. Сигурен съм, че те имат умни хора, които се почесват по главите и гледат какво се е случило.”