Начало Автомобили Suzuki Baleno с официален дебют в България

Suzuki Baleno с официален дебют в България

77
0

Екипът на Suzuki България представи изцяло новия хечбек на стилно събитие край гр. София и обеща компактният автомобил бързо да спечели симпатиите на българските клиенти с изключителен простор, богато оборудване и впечатляваща икономичност. На 17 май в Хотел „Вила Екатерина”, гр. Вакарел, само на няколко километра от столицата, се състоя официалната премиера за България на най-новия модел на Suzuki – Baleno, който идва с амбицията да защити имиджа на японската марка като един от водещите производители на компактни автомобили. Домакин на това стилно събитие беше фирма МИРКАТ ООД – официален вносител на марката у нас. Г-н Джордж Папаконстантину, Генерален мениджър поздрави гостите и припомни, че преди точно една година компанията представи най-новото поколение на легендарния SUV – Vitara, като с този модел от Suzuki припомниха за своята експертиза в разработването на 4х4 автомобили, а днес Baleno се явява като доказателство и на повече от 60-годишният опит на японския производител в разработката на компактните модели. Г-н Илиян Иванов, Ръководител Отдел продажби леки автомобили и развитие на дилърска мрежа в МИРКАТ ООД, направи подробно представяне на модела пред гостите, сред които имаше много журналисти и партньори на компанията вносител. След презентацията гостите имаха възможността сами да се убедят в качествата на Baleno като на тяхно разположение бяха три тестови коли. 

ДИЗАЙН 

При разработването на Suzuki Baleno вниманието е било насочено към създаване на идеалния хечбек, който да притежава елегантен силует в съчетание с достатъчно пространство и максимална наслада от шофирането. Дизайнерите на Suzuki Motor Corporation оформят тази идея в темата „Liquid Flow“, тъй като само енергията от движението на водата може да пресъздаде посланието за хармонизирана сила. Това се вижда и в силуета на новото Baleno – ниския и широк профил на автомобила подчертава внушението за сила, характерно извитите линии изразяват динамичната енергия. Този изискан дизайн създава впечатление за мощ и елегантност едновременно. Като стандартно оборудване Baleno има спойлер на покрива с вградена стоп-светлина, който още при пръв поглед към автомобила категорично заявява енергичния му дух. В екстериора правят впечатление елементи в хром, които завършват по най-добрия начин модерната визия на Baleno. Още при базовото ниво на модела са налични хромирани линии в предната решетка и във вратата на багажника, а при най-високото ниво на оборудване, са включени и дръжки на вратите в хром. Със своите плавно-извити линии вътрешното оформление на автомобила също напомня за темата „Liquid Flow“. Акцентите в сребрист цвят подчертават елегантността на купето.

Светлините на новото Baleno не изневеряват на общата хармония в екстериора на автомобила и веднага се забелязват интегрираните в HID фаровете LED дневни светлини оформени с плавна извивка. От базово ниво новия хечбек на Suzuki идва със светлини „Изпрати ме до вкъщи”, които са изключително удобни при ползване на превозното средство в тъмната част на денонощието. 

КОМФОРТ И КОМУНИКАЦИИ 

Комфортът, който предоставя новото Baleno се усеща най-осезаемо във вътрешното пространство. Изключително просторно купе, което осигурява максимален комфорт както за пътниците на предните седалки, така и за тези отзад. Разстоянието от 805 мм между основите на предната седалка и задната седалка дава може би един от най-добрите в класа простор за колената на пътниците. Съвсем категорично обаче, със своите 312 мм разстояние на отвореното пространство в основите на задните врати Baleno заема водеща позиция пред своите директни конкуренти. Suzuki Baleno е победител и в още една категория – багажното отделение. На ваше разположение са от 355 до 1 085 литра гъвкаво пространство за багаж. Всички тези върхови постижения в показателите за комфорт на автомобила идват в една съвсем компактна форма с дължина 3 955 мм, широчина 1 745 мм, височина 1 460 мм и междуосие 2 520 мм. Звучи почти невъзможно, но съчетанието от максимален простор и компактни размери се дължи на изцяло нова платформа на Suzuki, която позволява ефективно използване на пространството. Новото Baleno изненадва аудиторията и по още един показател – тегло. То е по-леко с 170 кг в сравнение с другия компактен модел на Suzuki – Swift. Благодарение на TECT (Total Effective Control Technology), технология, която Suzuki представи миналата година при модела Vitara, моделът е оборудван с изключително лека и яка рамка, която осигурява максимална защита на пътниците в случай на удар. Напълно във философията на японския производител, в Baleno ще намерите нищо повече от всичко нужно, при това само на една ръка разстояние. Модерен мулти-информационен дисплей, в който при най-високото ниво на оборудване на модела е интегриран 4,2-инчов LCD цветен дисплей за предаване към водача на информация за моментното състояние на автомобила. В това ниво Baleno идва и със система за безключов достъп и стартиране. Още при базовото ниво разполагате с Bluetooth като част от фабричната стерео уредба с радио и CD-MP3, а при GLX нивото вече разполагате със 7-инчов мултифункционален тъч дисплей със синхронизация на смартфон и навигационна система. Към този екран е свързана и камерата за задно виждане, което прави паркирането на автомобила и движението на заден ход изключително лесно и безопасно. Новото Baleno е единственият модел в категорията на компактните автомобили, който ви предлага включена в оборудването система с адаптивен круиз контрол с управление от волана. Базовото и средното ниво на оборудване са с климатик, а при най-високото ниво имате на разположение климатроник. 

ДВИГАТЕЛИ И СКОРОСТНИ КУТИИ 

Новото Baleno е малкото технологично чудо на Suzuki. В гамата на модела има два изцяло нови двигателя, които постигат по- добри динамични характеристики и по-добра горивна ефективност като запазват напълно удоволствието от шофирането: – нов еднолитров BOOSTERJET 3-цилиндров турбо двигател с директно впръскване – нова SHVS полу-хибридна система След Vitara S новото Baleno е вторият модел на Suzuki, който използва новата BOOSTERJET технология. Двигателят 1.0л BOOSTERJET ви кани за едно наистина вълнуващо преживяване зад волана. Изключително динамичен двигател с максимална мощност от 112 к.с. и 5 500 оборота в минута. Този нов двигател има компактни размери и предлага 170 Нм въртящ момент на разположение в диапазона 2 000- 3 500/мин. Вредните емисии са от едва 103 г/км при 5-степенна механична кутия и 109 г/км при и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Този двигател ви предлага всичко, което очаквате от дизелов агрегат – горивна ефективност и динамично поведение, което е станало възможно с помощта на малка денивелация и турбокомпресор, който произвежда допълнителна мощност. Baleno се предлага и с нов 1.2-литров мотор DUALJET – двойна инжекция бензинов двигател с подобрена топлинна ефективност, който отделя вредни емисии от 98 г/км при 5-степенна механична кутия и 99 г/км при безстепенната автоматична трансмисия (CVT). Максималната мощност тук е 90 к.с., а въртящият момент 120 Нм. Много интересен е хибридният вариант SHVS, която използва интегриран генератор Starter (ISG), който съдейства на двигателя при стартиране и ускоряване на машината, и генерира ток при регенеративното спиране. Системата използва компактна, високо производителна литиево-йонна батерия, поставена под предната седалка. Този вариант има още и старт/стоп функция, която позволява плавно и тихо рестартиране на двигателя. Стойностите на вредни емисии тук са сведени до 93 г/км. Хибридният вариант се предлага само с 5-степенна механична скоростна кутия. По отношение на разхода на гориво новото Baleno отново се представя отлично – в цялата гама на модела разхода при комбиниран режим е от 4,0 до 4,7 л/100км. Категорично можем да заявим, че този модел е икономичен и екологичен, без да жертва и грам от удоволствието, което носи пъргавото шофиране.

БЕЗОПАСНОСТ 

Може категорично да заявим, че за Suzuki няма нищо по-важно от безопасността на пътниците в автомобила и пешеходците. Baleno идва със 6 въздушни възглавници и всички съвременни системи за контрол на пътното поведение на автомобила като стандарт, а при най-високата версия имаме и Radar Brake Support, която вече познаваме от Vitara. Няма друг модел в този клас, който да се похвали с подобна система. RBS разпознава когато пред автомобила има неподвижно препятствие и в зависимост от ситуацията предупреждава водача на четири нива, като включително може напълно да спре автомобила. 

БОГАТО ОБОРУДВАНЕ И ЦЕНИ 

По всичко личи, че Baleno много бързо ще предизвика интереса на клиентите с предпочитание към компактните превозни средства, защото моделът успява да съчетае привидно съвсем противоположни качества – водещо за класа си пространство и впечатляващ дизайн, категорично икономично и изключително динамично шофиране, сигурност и забавление. Трудно ще намерим друг автомобил, който да ни предложи всичко това. Baleno разчупва всички представи за практичен хечбек и с него не се налага клиентите да избират между разума и емоцията. Вносителите от МИРКАТ ООД правят модела още по-желан, предлагайки доста атрактивна ценова политика за модела. Позициониран между Swift и SX4 S-Cross, стартовата цена на Baleno е 22 490 лв с ДДС и включено ценово предимство ECO BONUS. В най-луксозното си изпълнение моделът се предлага на цена от 34 190 лв. Предвид изключително богатото оборудване на модела още в стартовото ниво, тази цена е и доста конкурентна и за сегмента.