Начало MotoGP News Сузуки показа мотора за сезон 2022

Сузуки показа мотора за сезон 2022

344
0
Сузуки GSX-RR 2022
снимка, Сузуки

Сузуки показа новият мотор GSX-RR за сезон 2022 в MotoGP. Тимът е готов за старта на кампанията в Катар. Пилотите на отбора отново са Жоан Мир и Алекс Ринс, както и Силван Жинтоли, който изпълнява ролята на тестов и резервен състезател.

Сезон 2021 не премина по най-добрия начин за Сузуки. Очакванията към японците бяха огромни след като Жоан Мир спечели световната титла през 2020. Испанецът не успя да защити своята корона и не водеше нито една обиколка в нито едно състезание. В крайна сметка Мир завърши на трета позиция в крайното класиране, записвайки шест подиума.

Междувременно съотборникът му Алекс Ринс остана извън топ 10. Трикратният победител в кралския клас записа само едно качване на подиума в Гран при на Великобритания. Голяма част от кампанията на испанеца бе изпълнена с катастрофи и инциденти.

Тази година целта на Сузуки е много проста- печелене на състезания, повече постоянство и качвания на подиума. Новият мотор е с променена цветова схема. Променено и е логото на тима, което е комбинация от ретро и модерни стилове на Сузуки.

Новият сезон ще бъде голямо предизвикателство за всички отбори и пилоти, тъй като светът все още не е справил с пандемията от COVID-19. Същевременно персоналът на екипите е изправен пред най-дългия календар в историята на шампионата. Той включва 21 състезания, в които са завръщане в Индонезия и Финландия. Пистите, които ще приемат състезанията в тези държави са Мандалика и Кими Ринг. И двете са напълно нови за MotoGP.

„Използвах една част от зимната пауза, за да се отпусна и забравя за тежкия миналогодишен сезон. Бях щастлив от третото място в шампионата. Въпреки това съм гладен за още успехи. Беше важно да започна от нулата, за да се съсредоточа на 100 % върху новата кампания. Предсезонната ми подготовка мина добре. Готов съм да атакувам. Очаквам с нетърпение да се върна върху мотора. Тестовете в края на миналата година ме карат да съм положително настроен за сезон 2022. Време е да покажа новия си костюм и да направя възможно повече обиколки преди старта на Лосаил“, каза Жоан Мир.

Жоан Мир
Жоан Мир, снимка Сузуки

„Новият GSX-RR изглежда страхотно. Също така се представя добре. Наистина се радвам, че наближавам началото на нов сезон. Направих много тренировки по време на паузата не само във фитнеса, но и на стандартния мотор GSX1000R. Въпреки това нищо не можа да се сравни с нашия състезателен мотоциклет на писта. Хубаво е да се събра отново с отбора. Всички сме фокусирани върху една и съща цел. Вярвам, че сме готови да постигнем страхотни неща. Тестовите дни ще бъдат важни. Нямам търпение за първото състезание в Катар“, сподели Алекс Ринс.

Алекс Ринс
Алекс Ринс, снимка Сузуки

„Зимната пауза беше много натоварена с упорита както в Европа, така и в Япония. Всички положиха огромни усилия, за да се подготвят за новия сезон. Надяваме се да бъдем възможно по-конкурентни. Имаме голямо доверие в нашия мотор и пилоти. GSX-RR изглежда впечатляващо. С подкрепата на нашите ключови спонсори, фенове и членове на екипа искаме да достигнем върха в най-скоро време. По време на последните изпитания в Херес видяхме голям потенциал в новите компоненти. Имаше положителни отзиви от Жоан, Алекс и Силван. Поради това започнахме зимната ваканция с приятно настроение. Нека да видим какво може да покажем в този вълнуващ нов сезон“, каза директорът на Сузуки Шиничи Сахара.