Начало Автомобили Suzuki представи изцяло новия S-CROSS

Suzuki представи изцяло новия S-CROSS

3314
0

Suzuki представи новия S-CROSS – истински SUV с усъвършенстван дизайн и висока функционалност. Моделът е проектиран да отговори на динамичните нужди на модерния собственик на SUV през всеки етап от живота му. Новият S-CROSS е с дръзка и смела естетика, но към това добавя и подобрена горивна ефективност, мощност, задвижване на четирите колела и най-новите технологии за безопасност и комуникации.

Дързък SUV стил

Черната предна решетка с пиано-лак ефект създава усещане за динамика и сила, което се допълва от стилните предни и задни LED светлини. По средата и се намира емблемата, поставена върху хромирана лента. Сребърни акценти в бронята отпред и отзад му придават облик на агресивен SUV. Квадратните арки над гумите, заедно с хромираните акценти отпред и отзад му предават агресивен SUV характер. Предните и задните LED светлини внасят нотка на стил, докато квадратните арки над гумите правят страничния дизайн по-мускулест.

Функционален и гъвкав

Изцяло новият S-CROSS побира 5 възрастни, настанени удобно и това не е всичко. Комфортът на предните пътници не жертва този на возещите се отзад, които дори имат възможност да променят позицията на облегалката за допълнително удобство. Ще откриете и много джобове и ниши за съхранение на вещи, удобно разположени до всички пътници. Добре обзаведеният отвътре с достатъчно комфорт S-CROSS създава настроение за приключения. От голямото предно стъкло до панорамния покрив, усещането в кабината е просторно и удобно. Ергономичните кожени седалки се отличават с плетени орнаменти от еко кожа в средата. Дизайнът на кокпита е смел и усъвършенстван. Интериорът е ергономичен и технологичен благодарение на удобства като 9-инчовият сензорен дисплей, който предлага безжична връзка със смартфон и показва информация за автомобила и ALLGRIP селектора на средната конзола.

Цветове

Изцяло новият S-CROSS се предлага в осем цвята, за да задоволи очакванията на голямото разнообразие от собственици на SUV. Цветовете Pearl Metallic включват Titan Dark Grey, Cosmic Black и Canyon Brown. Перлените тонове са Cool White, Energetic Red и Sphere Blue. Silky Silver металик и изчистено бяло завършват цветовата гама.

Усъвършенствана технология

Със своя 1,4-литров турбо двигател BOOSTERJET с директно впръскване и 48V мека хибридна технология, новият S-CROSS е ефективен и изпълнен с достатъчно мощност. Добавете и интелигентно 4×4 задвижване ALLGRIP SELECT, аудио система с 9-инчов дисплей и множество усъвършенствани технологии за безопасност за напълно завършено SUV изживяване.

Гъвкаво товарно пространство

Багажникът е с обем 430 л*, а в допълнение облегалката на задната седалка се разделя в съотношение 60:40. Дъното на багажника се повдига в няколко позиции за по-удобно поставяне на различни товари. Независимо от дестинацията или плановете за свободното време, изцяло новият S-CROSS разполага с пространството и комфорта, за да побере със стил петима възрастни и целия им багаж.

Двигател K14D, 1.4 BOOSTERJET

S-CROSS се задвижва от 1,4-литров двигател с директно впръскване BOOSTERJET с голям въртящ момент. Турбокомпресорът нагнетява въздух в цилиндрите, максимизирайки въртящия момент при ниски обороти. Системата за директно впръскване оптимизира количеството, времето и налягането на горивото за подобрена ефективност. Благодарение на електрическия всмукателен променлив момент на клапаните (VVT), рециркулацията на охладените отработени газове (EGR) и високата степен на компресия се постига допълнителна ефективност.

48V мека хибридна система

Изцяло новият S-CROSS разполага с 48V SHVS мека хибридна система. При нормални условия на шофиране тя подобрява разхода на гориво, като намалява въртящия момент на двигателя и компенсира с електрическия мотор. Когато определи, че водачът се нуждае от бързо ускорение, подпомагането на въртящия момент подобряват реакцията, плавността и ускорението.

Четири лесно избираеми режима

Четири лесно избираеми режима (Автоматичен, Спортен, Сняг и Заключване на диференциала) улесняват избора на настройката на 4×4, която най-добре отговаря на условията на шофиране. Електронно управляваната 4×4 система регулира въртящия момент, предаван на задните колела и контролира ESP®, мощността на двигателя, сервоусилвателя на волана и други бордови системи за реализиране на четирите режима на шофиране.

9-инчов HD сензорен дисплей

Дисплеят предлага най-модерните дигитални технологии, включително Apple CarPlay®, Android Auto™, гласово разпознаване и разговори по Bluetooth®. Стандартните функции включват също радио, музика и видео, USB, iPod и Bluetooth® възпроизвеждане на музика.

Той също така показва важна информация за системите на автомобила като разход на гориво, пробег, SHVS енергиен поток, предупреждения, камера за задно виждане, камера за 360 изглед и задни сензори за паркиране.

Системи за безопасност

Новият S-CROSS разполага със Suzuki Safety Support, като използва камери и сензори за подпомагане на шофирането и безопасността.

  • Dual Sensor Brake Support (DSBS)

По време на движение монокулярната камера и лазерният сензор определят дали има риск от сблъсък с автомобил или пешеходец. При откриване на потенциална опасност, DSBS изпраща предупреждение или спира автоматично, в зависимост от ситуацията.

  • Адаптивен круиз контрол със Stop & Go

Адаптивният круиз контрол на 6-степенната автоматична скоростна кутия включва функция за спиране и тръгване. Той ускорява и спира, за да може водачът да поддържа безопасно разстояние от превозното средство отпред. Stop & Go може дори да спре колата до пълен покой и след това да тръгне отново следвайки колата отпред, ако тя започне да се движи отново в рамките на 2 секунди, като например в задръстване.

  • Камера с 360 градусов изглед

360-градусовият изглед осигурява допълнителна безопасност и удобство. Четири камери (предна, задна и от двете страни) предлагат разнообразни изгледи, включително 3D изглед за безопасно потегляне и изглед отгоре за по-безопасно паркиране.

Други функции за поддръжка на безопасността на Suzuki:

  • Предупреждение за напускане на лентата
  • Предотвратяване на напускане на лентата
  • Предотвратяване на криволичене
  • Разпознаване на пътни знаци
  • Следене на сляпата зона
  • Задържане по наклон
  • Следене на напречен трафик отзад