Начало Други Сузуки засега остават в MotoGP

Сузуки засега остават в MotoGP

53
0

Мениджърът на Лорис Капироси, Карло Пернат, отрече слуховете, че Сузуки може да последват Кавазаки и да се оттеглят от MotoGP. С това той потвърждава, че Капироси и Крис Вермюлен ще бъдат на стартовата решетка през 2009 година за тима на Ризла Сузуки.

Според някои спекулации в Италия Сузуки са обмисляли оттегляне от MotoGP, като причината за пореден път е икономическата рецесия. Това вече се превърна в основание за Кавазаки да се оттеглят, въпреки че официално съобщение все още липсва.

Пернат обаче казва, че няма никакви притеснения относно бъдещето на Сузуки в този спорт, въпреки че признава, че някои разходи ще бъдат съкратени, като в това число влиза и намаляване на тестовете.

„150 % е сигурно, че Лорис ще кара следващия сезон за Сузуки” – каза Пернат пред „Гадзета дело Спорт”.

„Договорите с Лорис и Вермюлен са вече подписани. Със сигурност ще има известно намаляване на разходите. Това важи за тестовия екип, който вече отмени тестовете в края на януари.”

Пернат също така смята, че през 2009 година отново ще има 19 мотора на стартовата решетка, като според него Аспар, тимът на Хорхе Мартинез, ще се възползва от заводските машини на Кавазаки.