Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Свалят цените на билетите в Малайзия за 2011 г.

Свалят цените на билетите в Малайзия за 2011 г.

34
0

Организаторите на Гран при на Малайзия ще свалят цените на билетите за надпреварата в усилие да достигнат 100 000 зрители на Сепанг през следващия сезон във Формула 1. Близо 98 000 души наблюдаваха двойната победа на Ред Бул миналата седмица. Ръководството на пистата обаче иска още по-сериозно присъствие, тъй като капацитетът на трасето е 130 000. Затова и главният изпълнителен директор Разлан Разали обясни пред местната преса намеренията за допълнително поевтиняване на билетите.

– Определено ще ревизираме цените. Искаме да направим малайзийската Гран при още по-достъпна за всички, както и повече наши сънародници да се докоснат до спорта. Надявам се 100 000 души да дойдат в деня на надпреварата [догодина], след като почти изпълнихме тази цел преди два дни. Наистина ще се радвам да виждам трибуните на бъдещите стартове пълни – каза още Разали.

Организаторите ще обсъдят и някои подобрения по Сепанг, където се провеждат състезания вече 12 години. Пистата е една от първите на архитект Херман Тилке, който създава всички съвременни трасета за Формула 1 по цял свят.