Начало Автомобили Свалят покрива на Range Rover Evoque

Свалят покрива на Range Rover Evoque

59
0
Evoque,Range Rover,женева

Седмица преди началото на моторшоуто в Женева компанията Land Rover разпространи снимки на концептуален кабриолет, базиран на кросоувъра Range Rover Evoque.
Според представители на британската марка, компанията сериозна обмисля пускането на подобен модел в серийно производство.
За да оцени реакцията на широката публика тя ще демонстрира на щанда си в Пал Експо открития автомобил, като ще изследва потенциала от появата на пазара на първия в света открит премиум кросоувър.
Очаква се взимането на окончателно решение за качването на Range Rover Evoque с мек сгъваем покрив да бъде взето в следващите 4-6 месеца след завършване на изложението.
Ако моделът получи зелена светлина ще бъдат необходими около две години за разработка и тестове на модела. Според инженери на компанията, допълнителното усилване на конструкцията ще доведе до нарастване на теглото на Evoque с около 75 кг.
Всичко останало обаче ще бъде същото, както и в нормалния кросоувър – същите варианти на каросерията и задвижващи агрегати.
Предполагаемите базови цени ще бъдат с около 10% по-високи от стандартния модел.