Начало Картинг Светът на картинга се срещна във Франкфурт

Светът на картинга се срещна във Франкфурт

90
0

За 18 ти пореден път, света на картинга си направи среща във Франкфурт. Традиционно прерасналото в най-голямото в Европа изложение за картове, оборудване, екипировка и техническо обслужване се проведе през последният уикенд на м. януари. Домакините от предградието Офенбах бяха предоставили 14 дка закрита площ за многобройните участници и гости на панаира.
Забелязаха се и тенденциите за тази година, които бяха в няколко направления:
– все по усъвършенстваните 4-тактови картове, които се дават под наем на различните фирми. Набляга се не само на тяхната безопасност, но и на естетическата им красота.
– състезателните шасита, бяха ориентирани с конфигурация на шаситата към по бързи писти, използването на 2 бара в предната част на шасито, вече е преобладаващо. Новите конфигурации в профила на спирачните дискове, добавят не само по оптимално спиране на карта, но и показват бъдещите тенденции и към автомобилостроенето.
– изложени бяха и последните новости във времеизмерването и техническия контрол
– различни формули, предлагаха своите оферти към пилотите. През последните години поскъпването в картинг спорта направи финансовата крачката към някоя формула не чак толкова голяма. Веднага в нишата се наредиха различни групи и модели.
Разбира се, разглеждайки панаира на човек неминуемо му се прииска да седне в карта. Срещите на редица приятели от различни страни неминуемо завършваха със приятелско състезание на покрита картинг писта намираща се на няколко километра от изложението. Интересен е факта, че записванията се извършваха поне 3 часа предварително, което говори за големия интерес и популярност на този спорт в Германия.