Начало Автомобилни новини Световен дебют за новия КИА Спортидж във Франкфурт

Световен дебют за новия КИА Спортидж във Франкфурт

79
0

КИА Моторс разкри подробности около напълно обновения КИА Спортидж – с атрактивен, изцяло нов екстериорен и интериорен стайлинг, горд носител на множество съвременни технологии и още по-високо качество. КИА Спортидж 2016 ще осъществи световната си премиера на международното автомобилно изложение във Франкфурт, на 15 септември 2015 г.

Със сериозна заявка за успех на европейските пазари, четвърто поколение КИА Спортидж ще предложи иновативен и изискан пакет на потребителите в един все по-конкурентен пазар. Обновеният интериорен облик е изработен от висококачествени материали, хармоничен дизайн, функционално вътрешно пространство и набор от технологии за подобряване удобството, комфорта и безопасността на пътниците. Пълната гама от нови и актуализирани двигатели и трансмисии резултира в повишена ефективност, подобрена динамика и прецизно управление.

Майкъл Коул, Главен оперативен директор, КИА Моторс Европа, коментира: „През последните години КИА Спортидж спомогна за устойчивото развитие и успех на марката в цяла Европа. Това е изключително важен за нас модел, особено сега, когато все повече клиенти се ориентират към SUV сегмента където конкуренцията е по-ожесточена от всякога.“

Коул допълни: “Флагманът на КИА в Европа – Спортидж ясно демонстрира позициите си, заемайки една четвърт от европейските продажби на марката. Тъй като силно конкурентният сегмент продължава да се разширява, вярваме, че новото предложение в лицето на Спортидж 2016 ще затвърди позициите ни сред лидерите на пазара, запазвайки водещо място по отношение на иновативни технологии, отличителен дизайн и високо качество на материалите.“

КИА Спортидж се произвежда в завода на марката в Жилина, Словакия и остава най-продаваният модел на КИА в Европа, с регистрирани 97 000 автомобила през 2014 г. и 27.5% дял от общите продажби на бранда.

Четвърто поколение КИА Спортидж се отличава с дързък, прогресивен дизайн, с усещане за мощност и динамика от всеки екстериорен детайл. Въпреки че отразява контраста между плавни и остри форми, характерни за някои от най-емблематичните съвременни бойни самолети, Спортидж създава визуална хармония между ясно очертани динамични форми и плавни повърхности.

Дизайнът на новия Спортидж е разработен в европейския дизайнерски център на марката във Франкфурт, Германия, със съдействието на дизайнерските студия на марката в Намянг, Корея и Ървин, Калифорния.

Лицето на изцяло новия Спортидж представлява най-голямата промяна в дизайна на модела – вместо досегашната интеграция на фаровете в радиаторната решетка, те са извити около агресивно стилизирания преден капак и издутите арки на калниците. Отлично разпознаваемата радиаторна решетка ‘тигров нос’ е оширена и по-ниско позиционирана, което придава на автомобила по-внушителен вид и усещане за стабилност.

Хоризонталните форми и обемни повърхности отзад подчертават широчината на автомобила и му придават по-стабилен вид. Заимствани от дизайна на прототипа KIA Provo, представен през 2013г., задните стопове са свързани със стилна хромирана лайсна, а мигачите и светлините за заден ход са позиционирани по-надолу за по-голяма визуална тежест и чувство на стабилност.