Начало Автомобили Световен дебют на новото BMW Z4

Световен дебют на новото BMW Z4

95
0

Новото BMW Z4 олицетворява бъдещето на роудстера – удоволствие от шофирането на открито със сгъваем твърд покрив, динамични шест-цилиндрови редови двигатели и Dynamic Drive Control, включени като стандартно оборудване. Първите дизелови модификации, предлагани на американския пазар, на свой ред откриват нови възможности за икономия на гориво и намаляване на вредните емисии, при това предлагащи истинско удоволствие от шофирането, типично за марката BMW.

Новото Z4 представлява модерна интерпретация на традиционния роудстер и е първият в историята на престижния немски производител, който защитава пътниците от вятъра и метеорологичните условия чрез напълно сгъваем твърд покрив. Конструкцията от две части с олекотена алуминиева основа се отваря и затваря електрохидравлично с натискане на бутон само за 20 сек.

Интериорът е със стилна атмосфера, типична за роудстер, ориентиран към водача, дизайн на таблото и централната конзола, висококачествени материали и оптимална видимост, дори при затворен покрив, благодарение на уголемените странични стъкла.

Роудстерът излиза на пазара с три шестцилиндрови редови двигатели, с богата гама от показатели за мощност и ефективност. Максималната мощност на двигателите варира от 150 kW/204 к.с. при Z4 sDrive23i, 190 kW/258 к.с. при Z4 sDrive30i и достига до 225 kW/306 к.с. при Z4 sDrive35i.
В зависимост от модификацията двигателите са оборудвани или с променлив контрол на клапаните „VALVETRONIC” или с технология Twin Turbo и директно впръскване на горивото High Precision Injection. Топ моделът Z4 sDrive35i се предлага с опция за автоматичната седем-степенна спортна трансмисия с двоен съединител.

При новото BMW Z4 Динамичният контрол на шофирането (“Dynamic Drive Control”), се предлага като стандартно оборудване, като позволява промяна на настройките на автомобила в три степени с докосването на един бутон. Като опция се предлага окачване BMW’s Adaptive M Suspension, осигуряващо електронна настройка на амортисьорите.