Начало Автомобили Световна премиера на новата Toyota Corolla на Автосалон София 2013

Световна премиера на новата Toyota Corolla на Автосалон София 2013

49
0

Медии и посетители станаха свидетели на тържествената световна премиера на автосалон на новата Toyota Corolla на извънредна пресконференция днес на щанда на Toyota на изложението. Те имаха възможност първи да видят на живо 11-ото поколение на най-продавания автомобилен модел в света с 40 милиона продажби от 1966 година до днес.

Производството на новата Toyota Corolla започна само преди 4 дни, на 17 юни 2013, а Тойота Балканс, вносителят за България, направи и невъзможното един от първите автомобили, слязъл от поточната линия в първия ден на производството, да пристигне в България специално за Автомобилен Салон София 2013.

Световната премиера на първия сериен автомобил Corolla е в София, България само 2 седмици след първото представяне на модела на специално събитие на 6 юни 2013 в Калифорния и 2 седмици преди европейската премиера на модела пред медии.

Външният дизайн е изцяло нов, модерен, изтънчен и престижен. Колата е с нови, значително по-големи размери: междуосие 270 мм (+ 10 мм); дължина 4620 мм (+80 мм); широчина 1775 мм (+15 мм); височина 1465 мм (-5 мм). Увеличен е капацитетът на багажното отделение (452 литра), седалките са по-комфортни и е с водещо в класа разстояние за краката на задните места: 706 мм. Подобрена е ергономичната позиция на водача с интуитивен контрол върху уредите за управление.

Моделът е с усъвършенствана двигателна гама, отговаряща на изискванията Euro 5+ с по-ниски вредни емисии и водеща в класа икономичност. Изборът е между 1,4-литров D-4D турбодизел, бензинов 1,33 литра Dual VVT-i и 1,6 литра Valvematic двигатели.

Новата Toyota Corolla е с олекотена, но по-твърда каросерия с по-тънки колони за повече комфорт, видимост и подобрени динамични качества. Има усъвършенствано предно окачване тип MacPherson и задно окачване тип торсионна греда, гарантиращи по-голям комфорт и и подобрено управление. Подобрено е и електрическото сервоуправление на кормилната система за намаляване на вибрациите и по-добра обратна връзка от пътя.

Автомобилът е с най-високите стандарти за активна и пасивна безопасност и подобрена защита на пешеходците с цел максимален рейтинг за безопасност Euro NCAP 5 звезди. Стандартно се предлага с пълен набор от 7 въздушни възглавници, подглавници, предпазващи от камшичен удар и система за обезопасяване на деца. Стандарт са още система за контрол на сцеплението (TRC) и система за динамична устойчивост на автомобила (VSC), в съчетание с асистент за потегляне по наклон Hill Start Assist Control. Има ново поколение ABS система и по кратко движение на спирачния педал за по-добро усещане.