Начало Лайфстайл Световната премиера на филма „Rush” се състоя в Лондон

Световната премиера на филма „Rush” се състоя в Лондон

456
0
Rush,Крис Хемсуърт

Световната премиера на филма „Rush”, отразяващ битката за титлата във Формула 1 през 1976 г. между Джеймс Хънт и Ники Лауда, се състоя в Лондон.

На събитието присъстваха пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Серхио Перес, като Бътън се появи с Макларън М23, с който Хънт печели титлата през 1976 г., а Перес – с шампионския Макларън на Люис Хамилтън от 2008 г. – MP4-23.

Освен главните актьори Крис Хемсуърт (в ролята на Джеймс Хънт), Даниел Брюл (в ролята на Ники Лауда), Оливия Уайлд, режисьорът Рон Хауард и сценаристът Питър Морган, на събитието присъстваха и синът на Джеймс Хънт Том, Ники Лауда, Сър Джеки Стюарт, Герхард Бергер, Дейвид Култард, Бърни Екълстоун, Стефано Доменикали, Рон Денис и др.

„Rush” за първи път бе оценен от членове на екипите от Формула 1 в сряда преди Гран при на Германия, когато се състоя прожекция на филма, като тогава лентата получи положителни отзиви за доброто техническо изпълнение. В Лондон Дженсън Бътън пък остана доволен от начина, по който е пресъздадено съревнованието между състезателите:

Те наистина са уловили битката и емоцията между двамата пилоти. Състезанието най-накрая изглежда истинско, което е доста добре.

Историята на шампионата през 1976 г. е една от най-интересните, както и самата битка между Хънт и Лауда, която във филма е пресъздадена както на пистата, така и извън нея.

Това е история за определено предизвикателство, емоционално и физическо, което двамата приемат, за да се опитат да постигнат величие, да изпълнят нуждата, която имат (да спечелят) – каза Рон Хауард. – Всичко това бе подсилено от факта, че се разиграва във Формула 1. Свят, който е опасен и е добър за пресъздаване на кино. Действието се развива пред очите на хората. Помислих си, че е фантастична комбинация.    

Ники Лауда пък призна, че дори за него е имало някаква изненада във филма. На премиерата той отново сподели, че няма спомен от катастрофата си през 1976 г. на пистата Нюрбургринг:

Бях вътре, така че бях зает да остана жив. Филмът е направен много реалистично. Аз също бях шокиран, когато видях сцените в болницата. Как се отнасят с мен, какво правят, за да запазят живота ми. Така че дори за мен филмът бе изненада в известен смисъл.

Също така преди самата премиера бяха показани два нови видеоклипа: единият е за ролята на Крис Хемсуърт, а другият разкрива част от обучението на двамата актьори за това какво е да се кара кола от Формула 1. 

 

В България филмът „Rush”, който ще е под името „С пълна газ”, ще излезе по кината от 27 септември.