Начало Лайфстайл Световни звезди ще се състезават благотворително на Банско

Световни звезди ще се състезават благотворително на Банско

42
0

Цял куп известни спортисти – и настоящи, и бивши – ще участват в двудневна инициатива в края на януари в Банско, организирана от благотворителната асоциация на принц Албер II Star team for the children. Негово Височество отложи пристигането си у нас миналата година по семеен повод, но сега изпълнява даденото обещание.

Това ще е шестото издание на специалната надпревара, като до момента са организирани общо 32 благотворителни мероприятия в различни спортни дисциплини – ски, футбол, голф и др. Идеята на асоциацията е популярните лица на атлетите да приобщава децата към спорта, да се стимулират младите таланти и да се събират благотворителни средства за тези в неравностойно положение.

Сред световните звезди в отбора на принца Албер са скилегендата Марк Жирардели, пилотите Ромейн Грожан, Виталий Петров, Витантонио Лиуци, бившите автомобилни състезатели Ари Ватанен, Рикардо Патрезе, мотоциклетистът Лорис Капироси и т.н. Родният спорт ще бъде представен от Петър Попангелов, Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Екатерина Дафовска, Ирина Никулчина.

Състезанието ще е на 28 януари на писта Алберто Томба и ще е разделено на две части – паралелен слалом и ски бягане. Първоначално обмисляният биатлон не е бил приет, тъй като не е ясно какви са уменията на участниците в стрелбата. Всеки от тях ще се надбягва с деца от спортни клубове.
На специална благотворителна вечеря пък ще се събират средства. Половината от тях ще отидат за стипендии за деца-сираци у нас, за да ги подпомогнат във висшето им образование. Останалите ще бъдат разпределени от асоциацията на принц Албер.