Начало Автомобили Свежи промени и разширяване на гамата на Chevrolet

Свежи промени и разширяване на гамата на Chevrolet

43
0
Spark,фейслифт

Няколко седмици преди Автомобилното изложение в Париж, Chevrolet разполага със сериозно основание за въодушевление не само заради световната премиера на малкия SUV Trax. С общо 10 нови модела, представени само в рамките на 18 месеца, от началото на 2011 година, емблематичната американска марка може да предложи много на европейските клиенти.

И тъй като марката продължава да предлага на пазара нови продукти, нейната утвърдена гама от леки автомобили се развива, а това повишава стойността, която клиентите получават за своите пари.

Искра за живот

Spark бе създаден с идеята да бъде с изострени линии и експресивен дух, а неговата освежена визия пренася тази философия с една стъпка напред. Променената предна решетка с два елемента и предната броня, както и новата стилистика на предните и светлините за мъгла, осигуряват в своето съчетание свежо ново лице на Spark. Моделът е оборудван още и с 14 и 15 цолови алуминиеви колела с нов дизайн, които акцентират на по-спортната и нараснала като визия осанка. В задната част, централно монтираната LED стоп светлина е интегрирана в спойлера на прозореца, с което се подобрява видимостта на водача назад.  

 Модификациите в интериора включват нови декорни елементи, както и променена централна конзола с увеличено по обем място за съхранение на дребни предмети и вещи. Chevrolet Spark се задвижва от бензинови двигатели – 1.0 литров с 68 к.с. или 1.2 литров с 82 к.с. И двата агрегата изразходват 5 литра гориво на 100 км в комбиниран цикъл, отделяйки емисии на CO2 от средно 118 г/км.

Orlando получава турбо мотор

Купувачите на Orlando ще оценят енергията на 1.4 литровия турбо мотор който ще допълни предлаганите в момента 1.8 литров бензинов и 2.0 литрови турбодизелови мотори. Този нов агрегат има мощност от 140 к.с. (103 кВт) и осигурява максимален въртящ момент от 200 Нм в диапазона 1,850-4,900 об./мин.  

 Той се предлага стандартно със старт-стоп система и шестстепенна механична трансмисия. Средният разход на гориво е 6.2 л/100 км в комбиниран цикъл. Благодарение на въвеждането на електрическо кормилно управление (EPS) и старт-стоп система, двата доказали се варианта на 2.0 литровия дизел на Orlando ще станат още по-икономични, като разходът на гориво ще се намали с до 11 процента*.

Сред допълнителни системи, които са новост за Orlando, моделна година 2013, са камерата за обратно виждане и седалката на пътника до водача, която може да бъде сгъната до хоризонтално положение.

Cruze: Всички добри неща идват по три

С пристигането на Cruze комби в продажбените центрове на дилърите в Европа, Chevrolet вече предлага автомобил в компактния клас, който ще се хареса на семействата и хората с активен начин на живот. Комбито, което допълва версиите седан и хебчек, осигурява до 1,478 литра багажно пространство.

 

Високите нива на обородване включват Chevrolet MyLink, нова инфоразвлекателна система, която изобразява съдържанието на смартфона на седем инчовия пълноцветен тъч скрийн екран с висока резолюция. Специално навигационното приложение наречено Еngis Bringo ще бъде на разполовение на клиентите в началото на следващата година.

Направени са промени по 2.0 литровия турбодизел, а освен него и 1.6 и 1.8 литровите бензинови двигатели, гамата от задвижващи агрегати включва 1.4 литров турбо бензинов мотор и 1.7 литров турбодизел. Последният е най-икономичният измежду всички двигатели на Cruze, и се нуждае от едва 4.5 л/гориво на 100 км.

Дизелов агрегат за Malibu

Malibu е новият флагман на Chevrolet в Европа и се отличава със своя американски стил, обширното пространство и високото ниво на безопасност оценено с пет звезди от  EuroNCAP. Сега той може да бъде поръчан и с дизелов двигател.

Надеждният и мощен двигател е оборудван със система за впръскване под високо налягане common rail, два разпределитилни вала, високотехнологичен турбокомпресор с променлива геометрия и междинен охладител. Той предлага максимална мощност от  160 к.с. при 4,000 об./мин и въртящ момент от 350 Нм при 1,750 об./мин.

Отразявайки предпочитанията на клиентите, както 2.0 литровият дизелов агрегат така и 2.4 литровият бензинов се предлагат с автоматична трансмисия.