Начало Автомобили Свръхмощният Defender OCTA ще бъде представен на 3 юли

Свръхмощният Defender OCTA ще бъде представен на 3 юли

83
0
Defender OCTA

Изпитанията на върховия всъдеход Defender OCTA са продължили три години и ще бъдат показани във филм

След успешна, тежка и сложна програма на разработване и тестване най-мощният Defender на всички времена ще бъде официално представен на глобалните пазари на 3 юли. Моделът ще носи названието OCTA. Според Марк Камерън, управляващ директор за Defender в Jaguar Land Rover, този модел „ще е синоним на епични приключения сред висша форма на лукс.

„Всяко приключенско изживяване отразява емблематичното ДНК на Defender по автентичен и оригинален начин. Нямам търпение да приветствам първите клиенти, които ще започнат своите пътешествия с Defender OCTA.“

В основата на екстремните възможности на Defender OCTA за преодоляване на трудни терени са технологии за ходовата част като 6D Dynamics. Тя неутрализира всякакви надлъжни и странични накланяния на каросерията. Изборът на здрави луксозни материали е допълнен с впечатляващи подобрения в дизайна на екстериора и интериора. Множество опции увеличават потенциала за необикновени приключения.

С качества на диамант

Названието OCTA идва от октаедър – формата на диаманта. Този скъпоценен камък е изключително твърд, ценен и рядък. Новият топмодел Defender ще е означен с графика на диамант, която също е новоразработена и е обрамчена с кръг. Тя може да бъде видяна върху различни детайли на каросерията и интериора, включително блестящ черен диамант върху фрезован матов титанов диск.

Производителят не съобщава конкретни данни за двигателя на Defender OCTA. Той ще е бензинов V8 Twin Turbo с технология мек хибрид. Можем да очакваме 4,4-литровия агрегат от BMW с мощност 615 или 635 к.с. и 750 Нм въртящ момент. От Land Rover твърдят, че задвижването „ще предлага несравними възможности, комфорт и увереност – независимо дали шофирате на пътя, или извън него“. За целта автомобилът е бил подложен на най-екстремната програма за разработване и тестване в историята на Defender.

Изпитания по целия свят

Освен стандартната програма на тестване на Defender изпитателите са провели над 13 960 допълнителни теста. Те включват високодинамично управление и издръжливост на Северното трасе на Нюрбургринг в Германия, върху мокър асфалт в Ладо, Франция, на лед в Швеция. Преодолени са тежки рали етапи в Ластур във Франция, пясъчни пустини в Дубай, както и скали в пустинята Моаб в Юта, САЩ. Defender OCTA е покорил и всяко екстремно трасе на легендарния полигон на JLR в Ийстнор в Обединеното кралство. Сагата на разработването и изпитанията на модела ще бъде показана в специален филм.

Онези, които проявяват интерес да закупят един от първите автомобили Defender OCTA, могат да се регистрират на landrover.bg или да се свържат с представителство на Мото-Пфое в България, за да бъдат включени в ексклузивен приоритетен лист предвид ограничените бройки на модела.