Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Саймъндс отхвърли възможността да се върне в F1 в близко бъдеще

Саймъндс отхвърли възможността да се върне в F1 в близко бъдеще

40
0
Пат Саймъндс

Доскорошният технически директор на Уилямс Пат Саймъндс отхвърли възможността да се върне във Формула 1 в близко бъдеще. Той обаче заяви, че не се е отказал от активна роля в автомобилния спорт. Саймъндс напусна екипа от Гроув в края на миналата година след 3 поредни сезона в Уилямс, като през това време продължаваше да ръководи своята консултантска дейност.

„Прекарах януари в оглеждане на възможности, заяви Саймъндс пред motosport.com. – През февруари съм във ваканция и по това време ще реша какви неща бих могъл да правя. И през март ще започна да ги върша.

Нямам намерение да се присъединявам към друг тим от F1. Искам да върша други неща сега. Изненадан съм от това колко много работа има за вършене. Със сигурност не се пенсионирам и сега съм далеч от безмилостната интензивност на работата в отбор от F1.

Работата на Саймъндс в тима ще бъде поета от Пади Лоу, който се очаква да заеме поста технически директор през март, и от Роб Смедли, който вече няма да отговаря само за представянето на пистата, но и за дългосрочните проекти в тима.

В същото време пилотът на Уилямс Фелипе Маса направи тест с болида на Jaguar от Формула Е. Бразилецът можеше да се присъедини към тези серии след отказването си от Формула 1, но след това прие да се върне и да замести Валтери Ботас, който премина в Уилямс. По думите на бразилеца колата е била напълно различна от това, което познава в F1, като карането й е било много забавно.