Начало Автомобили Сюжети на Пикасо върху Range Rover Evoque на пл. Народно събрание

Сюжети на Пикасо върху Range Rover Evoque на пл. Народно събрание

61
0
Evoque,Range Rover

Шедьовърът на британското автомобилостроене Range Rover Evoque за пореден път демонстрира сливането на автомобилния дизайн с изкуството. От днес, 28 юни, в рамките на общо пет дни уникално изрисуван с елементи от творби на Пабло Пикасо модел на компактния всъдеход е изложен на пл. Народно събрание в столицата. Това е финалната творба на любопитен художествен стрийт пърформанс, чийто свидетели станаха гости на Галерията за модерно изкуство при откриването на изложбата „В ателието с Pablo Picasso” вечерта на 27 юни. Присъстващите се потопиха в магията на жива арт сесия, докато двама млади и талантливи художници изрисуваха автомобила Evoque пред очите им. Интернет потребителите също могат да проследят художествения процес по създаването на своеобразната автомобилна арт-творба чрез кратко „тайм лапс” видео на страниците на Range Rover Bulgaria и Land Rover Bulgaria във Facebook и You Tube.

Британският всъдеход, който за кратко време се превърна в емблема на модерен, изкусен дизайн и технологии вдъхнови през последната година множество творци по света за интересни художествени произведения и събития в духа на актуалната градска култура. Дойде ред на София, където чаровният англичанин асистира по нестандартен начин на ослепителната Деница Атанасова-Гергова, управител на Галерията за модерно изкуство, при представянето на графични творби, рисувани от неуморния каталунски артист Пабло Пикасо в семейната вила „Ла Калифорни“ на лазурния бряг в Кан през 1955 г. Новият Evoque и Деница Атанасова- Гергова са неотлъчно заедно от 26 октомври 2011 г. Тогава бизнес дамата стана лице в България на желания автомобил и получи ключовете за своя лично от собственика и управител на Мото-Пфое Груп – г-н Филип Пфое.

Известен факт е, че дизайнът на Range Rover Evoque е създаден с личното участие на Виктория Бекъм, като наскоро тя доразви идеите си и представи на автосалона в Пекин ексклузивна и лимитирана серия на модела. Компактният британски SUV е може би най-коментираният автомобил и в нашата страна през последната година. Evoque е най-компактният, най-лекият и най-модерният автомобил, произвеждан някога от Land Rover. Той е изящен, луксозен и също толкова специален, като всеки друг Range Rover. Има забележителната и характерна за марката конструкция, доказала се през годините. Нещо повече – този модел е истинска революция по отношение на дизайн и излъчване. Предназначен е за онези клиенти, които не са готови да пожертват традиционните 4х4 качества за сметка на впечатляващия и компактен дизайн. Визията на автомобила е родена от страстта на марката, но е различна – едновременно модерна, практична, привлекателна и вълнуваща, защото Range Rover никога не е произвеждал обикновени автомобили.

Ето как беше изрисувана автомобила: