Начало Автомобили Три икони се включват в отбелязването на 60-ата годишнина на DS

Три икони се включват в отбелязването на 60-ата годишнина на DS

83
0

Тази година се навършват 60 години от раждането на легендарния DS през 1955 г. Три икони – оригиналният DS, DS3 WRC и Себастиен Льоб – обединяват усилия с марката, за да отбележат годишнината на митичния модел и да подкрепят лансирането на новата марка.

През годината се очакват още различни събития, срещи, специални мероприятия и други изненади, които марката DS ще обяви допълнително.

На 6 октомври 1955 г. DS 19 прави своя дебют под стъкления покрив на Гранд Пале в Париж. Посетителите на изложението се влюбват в автомобила. Реализирани са безпрецедентните 12 000 продажби за един ден. Стилът и технологичните иновации на DS го превръщат в легендарен модел за който продължава да се говори и днес.

За нас бе напълно естествено да отбележим годишнината на историческия DS заедно със започването на първата календарна година от официалното създаване на Марката. Ние стъпваме именно на изключителното наследство, което ни дава този модел, за да предложим на нашите клиенти автомобили с отличителен стил и технологии, комфорт и силни усещания, премиум материали и внимание към всеки детайл – казва Ив Бонфон, изпълнителен директор на DS.

За отбелязването на 60-та годишнина на модела са планирани множество събития по целия свят в рамките на годината.

Като част от събитията по отбелязване на годишнината, три икони се представят този месец в Монте Карло:

– DS3 WRC участва в току-що приключилото рали Монте Карло, като 60-ата годишнина на DS е включена в оцветяването му. Себастиен Льоб се състезава в надпреварата и завърши осми в генералното класиране;

– спортна версия на DS 21 от 1966 г. ще участва в 18-ото историческо рали Монте Карло (28 януари – 4 февруари). Брандиран с фирменото лого и номер 21, следващият старт на DS ще бъде в Реймс на 30 януари.

DS ще се възползва от изложенията на ретро автомобили, където ще отбележи с феновете своята годишнина – салонът Ретромобил (Париж, Франция, 4 – 8 февруари), Техно-класика (Есен, Германия, 15 – 19 април). 60-ят рожден ден на бранда ще бъде част и от международните изложения – Женева (Швейцария, 5 – 15 март), Шанхай (Китай, 22 – 29 април) и Франкфурт (Германия, 19 – 27 септември). Марката ще представи на щандовете си както исторически, така и нови модели DS.

Фенове на DS от целия свят организират събития за отбелязване на 60-ия му рожден ден. В Белгия е предвидена датата 26 април, в Австралия – 2 и 11 октомври. Една от основните международни прояви ще е на 22 и 23 май на историческата писта в Монтлери, където ще се съберат над 700 ретро автомобила DS.

Между 19 и 22 май марката DS ще посреща представители от своята глобална мрежа в Париж, родния й град. През уикенда 23 – 24 май в сърцето на Париж ще бъдат организирани събития за широката публика. Срещата ще бъде в градините Тюйлери.