Начало Автомобили Технологии и иновации в новото BMW Серия 7

Технологии и иновации в новото BMW Серия 7

34
0

PreDriveМирамас.

BMW за пръв път представя подбрани технически акценти, с които новото поколение на BMW Серия 7 ще постави нови стандарти по отношение на олекотената конструкция, динамиката на управлението, комфорта, интелигентната свързаност и управлението. Всеобхватното използване на карбонов композит – армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP) в структурата на пътническата клетка, последователно олекотената до най-дребните детайли конструкция и новото поколение двигатели понижават както теглото, така и разхода на гориво и нивата на вредни емисии на луксозните лимузини. Комфортът, сигурността и изживяването при шофиране се повишават от новите системи на окачването, уникалните възможности за взаимодействие с Infotainment-системите на автомобила и разширената гама от асистиращи системи на BMW ConnectedDrive.

BMWEfficientLightweight: понижаване на теглото на автомобила с до 130 кг. благодарение наCarbonCore.

Благодарение на BMW EfficientLightweight теглото на моделите на новото BMW Серия 7 е понижено с до 130 килограма в сравнение с предишното поколение. В основата на тази технология е структурата на каросерията с Carbon Core, базирана на трансфер на технологии от разработката на автомобилите BMW i. Използването на CFRP (карбон) със специфични качества при високо натоварените области на пътническата клетка повишава устойчивостта към усукване и здравината на структурата. В съответствие с това може да бъде адаптирана и конструкцията на ламаринените детайли, с което се постига значително понижение на теглото на каросерията.

Редови шестцилиндров двигател от ново поколение.

В новото BMW Серия 7 ще се монтира и редови шестцилиндров двигател от най-новото поколение агрегати на BMW Group. Новият бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo се комбинира с модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic.

Динамика и комфорт на возене по мярка – и на най-високо ниво.

Висококачествената, прецизно модернизирана техника на окачването, както и допълнителните серийни респективно опционални системи за контрол на окачването на новото поколение на BMW Серия 7 повишават както динамиката на управлението, така и комфорта на возене. В същото време балансът между двете страни на радостта от шофирането е издигнат до уникално за сегмента на луксозните лимузини ниво. Серийното оборудване с въздушно окачване на предната и задната ос включително автоматично регулиране на нивото осигурява осезаемо оптимизиран комфорт на возене. Сериен е и Динамичният контрол на амортисьорите. Амортисьорите с електронно управление повишават комфорта на возене, както и динамиката на управлението на лимузината. Допълнително повишаване както на комфорта, така и на динамиката и увереността се осигурява от модернизираното интегрално активно кормилно управление, както и с новата система с електромеханично управление за активно стабилизиране на каросерията Dynamic Drive.

Най-новите иновации гарантират на водача повече свобода при избора на перфектните настройки на автомобила. В зависимост от желанията си той може да се наслади на още по-спортна управляемост или на допълнително оптимизиран комфорт на возене. Освен това с оформеният по нов начин превключвател на Контрол на шофирането за пръв път може да се активира и режима ADAPTIVE. При този режим настройките се нагаждат адаптивно към съответния стил на шофиране и ситуацията на пътя.

Интуитивно управление сTouchDisplayиBMWУправление с жестове.

При следващото поколение на BMW Серия 7 бордният монитор на системата за управление iDrive за пръв път е под формата на Touch Display. По този начин в автомобила се въвежда популярния при потребителските електронни устройства начин на управление. Освен конвенционалното управление чрез контролер функциите могат да бъдат избирани и активирани чрез докосване на повърхността на дисплея.

Освен това системата iDrive е разширена с представената за пръв път технология BMW gesture control или управление чрез жестове. Движенията на ръката, които бъдат регистрирани от 3D сензор, управляват Infotainment-функциите по особено интуитивен и комфортен начин. Съответни жестове също така служат и за регулиране на силата на звука на музикалната система и за приемане и отхвърляне на входящи телефонни обаждания. Освен това има възможност индивидуално избрани функции да бъдат свързани с дефинирано движение на ръката.

Уникално в сегмента на луксозните лимузини: паркиране с дистанционно управление.

BMW Серия 7 е първият сериен автомобил в света, който може да маневрира в паркоместа и за излиза от тях без водач. Опцията дистанционно управление на паркирането позволява използването на особено малки паркоместа. Паркирането и маневрирането се активира от новоразработения ключ с BMW Display, след което се изпълнява напълно автоматично от автомобила.

По-висок комфорт и сигурност благодарение на иновативните асистиращи системи наBMWConnectedDrive.

Функционалността на системите Асистент за шофиране Plus и Асистент за шофиране е допълнена с Асистентите за завиване и водене по лентата, Асистента за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар, Превенцията на сблъсък в задната част, както и Предупреждението за напречен трафик. При ползването на активния автопилот с функция Stop & Go е достатъчно едно натискане на бутон, за да може системата да спазва ограниченията на скоростта, регистрирани от функцията Speed Limit Info.