Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Третата тренировка се състоя въпреки обилния дъжд, Хамилтън начело

Третата тренировка се състоя въпреки обилния дъжд, Хамилтън начело

67
0

Въпреки апокалиптичната картина в Остин рейс контролът се отказа от първоначалното си намерение да забави с няколко часа третата свободна тренировка. Световният шампион Люис Хамилтън от екипа на Мерцедес успя да запише най-добър резултат като остави зад себе си Себастиян Фетел (Ферари), Нико Хюлкенберг (Форс Индия) и Валтери Ботас (Уилямс). Нико Розберг, съотборникът на Хамилтън в Мерцедес записа едва девето време, след като в началото на тренировката остана без предно крило след контакт с предпазните бариери.

Инцидентът с Розберг не бе единствения на изключително мокрото трасе. С няколко завъртания се отличи и Фетел, който обаче не успя да повреди сериозно колата си. Въпреки тях той поведе в началото и до изминаването на първия половин час остана начело. Тогава обаче времето му бе подобрено от Люис Хамилтън, който показа чудесен контрол над колата си при влошаващите се допълнително условия.

В последните 15 минути на трасето почти нямаше трафик, защото дъждът се усили, а механиците полагаха неимоверни усилия да изсушат автомобилите, за да не може да проникне вода до изключително чувствителната електроника. Така Хамилтън завърши начело, следван от Фетел, Хюлкенберг и Ботас. Карлос Сайнц (Торо Росо) и Данил Квят (Ред Бул) заеха пета и шеста позиции, а останалите места в десетката останаха за Кими Райконен (Ферари), Даниел Рикиардо (Ред Бул), Нико Розберг и Фелипе Маса (Уилямс).

Все още няма никаква яснота, дали предвидената за 22 ч. българско време квалификация ще се състои. Възможно е тя да бъде отложена за утре сутрин.