Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Така и не разбрах защо извадиха сейфти кар, заяви Хамилтън

Така и не разбрах защо извадиха сейфти кар, заяви Хамилтън

86
0
Нико Розберг

Люис Хамилтън заяви тази вечер на Спа, че така и не е разбрал защо е било нужно организаторите на Гран при Белгия да пускат кола за сигурност на пистата след удара между пилотите на Форс Индия. В този момент – 15 обиколки преди финала на състезанието, той имаше аванс от 2 секунди пред Фетел, който сейфти карът унищожи.

„Вече няма особено значение, но аз така и не разбрах защо бе нужно да излиза сейфти кар при положение, че нямаше отломки по цялата писта, а само няколко парчета към Червената вода и след това нагоре към Редиьон. Маршалите бързо почистиха пистата и можеше само да се изтеглим в единия край в условията на виртуална кола за сигурност“, каза Люис във вече спокойната атмосфера на моторхоума на тима си.

Преди това сподели, че се е почувствал като в НАСКАР, където се изважда кола за сигурност, когато няма смисъл, но се намалява дистанцията между лидерите.

Хамилтън призна, че е бил наясно с това, че за разлика от съперниците от Ферари не разполага с чисто нов комплект гуми ултрасофт. При появата на сейфти кара е станало ясно, че ще има смени, които предварително не са били планирани.

Люис подробно описа, как внимателно се е подготвил за атаката на Себастиан Фетел.

„Бях наясно, че трябва да запазя идеалната линия в първия завой и после пълна газ нагоре през Червената вода, където траекторията е само една. При това ускорение трябваше някак да загрея и предните гуми, защото на първия завой те бяха доста студени и предницата бе нестабилна“, обстоятелствено описа всичко Люис, който отново отправи критики и за ниската скорост на колата за сигурност, заради чието темпо паднала температурата на гумите, а спирачките започнали да се „глазират“.

Хамилтън заяви още, че темпото на Ферари този уикенд е било наистина отлично, но и работата на Мерцедес – също. Лично за себе си той бил особено доволен, че е успял да се подготви оптимално по време на почивката си в Куба и на Барбадос и е обмислял детайли като комуникацията с бокса и при проблеми с радиото като в Унгария и т.н.