Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това ще е последното състезание с добре изглеждащи коли, смята Хамилтън

Това ще е последното състезание с добре изглеждащи коли, смята Хамилтън

138
0

Люис Хамилтън смята, че предстоящото състезание в Абу Даби ще бъде последното с добре изглеждащи коли. Според световния шампион с въвеждането на защитата на кокпита от типа „ореол” болидите вече няма да имат този хубав външен вид.

От следващия сезон ФИА постанови като задължително използването на защитния механизъм, наричан halo. През последните 2 сезона той бе изпробван от всички отбори, като мнението на пилотите за него са доста противоречиви.

„Това е последното състезание, в което колите ще изглеждат добре, каза Люис на пресконференцията на ФИА в Абу Даби. – Мисля, че от следващата година нещата ще вървят само надолу в това отношение. Сигурността ще се увеличи поне.”

Себастиан Фетел от своя страна заяви, че според него Формула 1 бързо ще се адаптира към защитния ореол и ще се работи по подобряването на външния му вид.

„Мисля, че колите ще изглеждат различно догодина. Всичко, което съм видял до момента, изглежда различно. Но от друга страна, смятам, че това е нещо, с което ще свикнем. Няма съмнение, че колите ще изглеждат по-добре спрямо сега.”