Начало Рали Тимът на Хюндай се чувства по-добре подготвен за предстоящия асфалтов WRC старт

Тимът на Хюндай се чувства по-добре подготвен за предстоящия асфалтов WRC старт

69
0
Тиери Нювил

Тимът на Хюндай се чувства по-добре подготвен за предстоящия асфалтов WRC старт във Франция. Това е второто (и последно) състезание, което се провежда изцяло на такава настилка.

– Рали Франция е още едно важно събитие за нас в обучителния процес по време на дебютния ни сезон – коментира шефът на отбора Мишел Нандан. – Сега се чувстваме малко по-подготвени за асфалта, но Франция е поредна възможност да натрупаме ценна информация за в бъдеще. Знаем, че няма да е лесно, особено по отношение на непредсказуемото време, така че изборът на гуми ще е жизненоважен. Освен това в събота няма да има сервиз и това ще направи нещата още по-интересни.

Екипът отново ще участва с три коли в надпреварата. Титулярът Тиери Нювил проведе допълнителна подготовка, участвайки в източно-белгийското рали през миналия уикенд, като го спечели.

– Тестът и ралито след това у дома бяха чудесна подготовка за Франция. По време на тренировката валя дъжд, но така преценихме какво да очакваме в условия на мокро. Всъщност се надявам да вали, защото така пилотът наистина може да допринесе за представянето. Имам опит на дъжд и винаги съм бил бърз – не само в световния шампионат, но и в началото на кариерата си в Белгия. Франция е спринтово рали и трябва да караме непрекъснато на лимита, но съм сигурен, че ще се справим – сподели Тиери.

Дани Сордо и Бриан Буфие ще са зад воланите на другите две i20 WRC. Навигаторът на Сордо има двоен повод за празнуване – днес е рожденият му ден, а надпреварата е неговият 150-и WRC старт.

– Наистина харесвам това състезание. Невероятно бързо е, настилката се променя и това го променя технически сложно. Времето играе важна роля, но на мен ми допада да карам там и на сухо, и на мокро. Пилотът трябва да е концентриран, а бележките – верни. Демонстрирал съм добра скорост там в миналото, постигал съм силни резултати. Чувствам се добре подготвен – заяви Сордо.

За Буфие домашното му състезание ще е втора надпревара с Хюндай. Той имаше трудности в Германия и се надява сега представянето му да не бъде повлияно по негативен начин:

– Познавам чудесно ралито, тъй като е част от френския шампионат. Целта ни е да завършим и ще сторим всичко по силите си, за да помогнем на отбора с развитието на автомобила, като дадем колкото се може повече информация.