Начало Автомобили Трето поколение Honda Jazz предефинира B-сегмента

Трето поколение Honda Jazz предефинира B-сегмента

378
0

Третото поколение на гъвкавия и изключително популярен субкомпактен хечбек на Honda – новия Jazz за 2015 г. бeше показан. Той е предопределен да предефинира B-сегмента с допълнително пространство, гъвкавост, изтънченост и технологии.
Изцяло новият Jazz e създаден на базата на добрата репутация на изключително успешните своите предшественици. Глобалната кола, която е известна и като Fit на някои пазари, е продадена в над 5 милиона броя по целия свят, след като 2001 г. излезе първото поколение и в момента се произвежда в седем страни. Новият автомобил запазва класическия силует на Jazz, но показва отличителен съвременен стил, включително мощно ново лице и линии на силен характер.

Колата се отличава със смел и още по-изискан дизайн на екстериора и интериора. Изцяло новият Jazz е 95 мм по-дълъг от своя предшественик, с междуосие удължен с 30 мм. Новата платформа, на която е построена колата означава, че третото поколение Jazz е автомобил пропорционално дори по-голям отвътре, отколкото предишния модел.

Като част от новата глобална серия на Honda, изцяло новия Jazz следва концепцията за дизайн на марката: „man maximum, machine minimum“ (максимално за човека, минимално за машината). Тази концепция е насочена към постигане компактен, но високоефективен пакет чрез максимално увеличаване на пространството за пътниците, като същевременно се  минимизира пространството, използвана от колата. Четириметровият  Jazz използва централно разположен резервоар за гориво, за да се даде възможност за водещо за класа вътрешно пространство и иновативни решения за оборудване на Honda. Системата Magic Seats  на Honda гарантира несравнима гъвкавост на интериора, както и водещо в класа пространство и възможност от конфигурации за превозване на товари и пътници.

Бъдещите собственици на Jazz могат да се възползват от по-голям набор от напреднали технологии за безопасност и инфоразвлекателни системи, както и от високо ефективно и по-динамично шофиране. Висококачествените и меки на допир материали, както и внимателно и прецизно направен интериорен дизайн, дава несравнимо приятно усещане на  водача и пътниците.  Великолепната обстановка се допълва от 7-инчов сензорен екран в центъра на таблото, който е част от новата информационно-развлекателна система на Honda – Honda Connect, който се предлага в зависимост от модела.

Изцяло новият Jazz ще бъде оборудван с нов мощен и ефикасен 1.3-литров i-VTEC бензинов двигател от серията Earth Dreams Technology на Honda. Те са по-отзивчиви и  лесни за експлоатация, благодарение на новото, по-твърдо и по-леко шаси и преработените настройки на окачването, което е специално настроена за Европа. Мощността на агрегата е 102 к.с. при 6000 об/мин. Впръскването на гориво в новия i-VTEC е променено и дава по добро представяне от предишен двигател 1,4 л с макс. Въртящ момент от 123 Нм при 5000 об/мин., но се равнява на икономията на гориво, която има 1,2-литровия двигател преди. Новият двигател с обем 1318 куб. см е много по-лек от 1,4-литровия и отговаря на стандарта за вредни емисии Euro 6, като CO2 е 106 гр/км, докато разходът на гориво е 4.6 л. на 100 км комбиниран цикъл. 

Моторът е куплиран с новата 6-степенна механична скоростна кутия или с изцяло новоразработената CVT трансмисия като опция.

Изцяло новият Jazz от гамата на Honda, който ще има три степени на оборудване, ще бъде съвсем скоро в продажба в Европа.