Начало Автомобили Троен триумф за КИА от Good Design

Троен триумф за КИА от Good Design

86
0

Три модела КИА бяха отличени с награда GOOD DESIGN в категория „Транспорт” – компактният хечбек Рио, спортният седан Стингър и хибридният кросоувър Ниро.

За 8-ма поредна година КИА получава награда GOOD DESIGN за своите модели. Предходни отличия бяха връчени за концептуалната разработка Tellure през 2016г., концептa GT4 Stinger, 100% електромобил Soul и луксозната лимузина Cadenza.

Seon Ho Youn, Ръководител КИА Дизайн Център, КИА Моторс, коментира: „Нашите международни дизайнерски екипи работиха неуморно и сплотено за да представят тези чудесни, стилни модели на автомобилния пазар, привличайки хиляди нови потребители по света и затвърждавайки позицията на КИА като модерен автопроизводител. Наградата GOOD DESIGN е признание за отличната им работа.”

КИА Рио, Стингър и Ниро са разработени от екипите на КИА в 3-те глобални дизайнерски студиа на компанията – Намянг, Корея, Ървин, Калифорния и Франкфурт, Германия.

Годишните награди GOOD DESIGN се провеждат в Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design в сътрудничество с Европейския център за Архитектура, Изкуство, Дизайн и Градски науки.

Независимото жури от професионалисти по дизайн, медии и специалисти от различни индустриални области оценяват кандидатурите за иновации в дизайна, въвеждането на нови технологии, използването на нови форми, материали и конструкции, ефикасност и влияние върху околната среда. Трите модела на КИА получиха позитивни оценки във всяка една от категориите.

Основани през 1950г., наградите GOOD DESIGN са едни от най-старите и влиятелни конкурси за дизайн в света, които се връчват на потребителски продукти с иновативен и съвременен дизайн от Европа, Азия, Африка и Америка. През 2017г. бяха разглеждани кандидатури от 49 държави по света.